Tomàs Cusiné

Llebre

Negre DO Costers del Segre
10,65 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Llebre és el vi negre jove més icònic del celler Tomàs Cusiné, situat a El Vilosell, a Les Garrigues (Lleida). El celler, fundat el 2003, representa el projecte més personal de Tomàs Cusiné Barber.

VINYES ECOLÒGIQUES

Les vinyes es cultiven de manera ecològica i sostenible. Els treballs a la finca es fan únicament amb adobs orgànics, deixant que la coberta vegatal faciliti el desenvolupament natural de la terra, evitant la propagació de plagues. El Llebre és un vi de cupatge, elaborat majoritariament amb Ull de llebre.

VINS DE MUNTANYA

Les vinyes creixen a una altura de 715 metres sobre el nivell del mar, en terrers francs, amb llims, argila o grava. Els gotims passen per una taula de selecció, es fa una maceració curta amb les pells i fermenten amb llevats autòctons de la vinya. Més tard, envelleix tres mesos en bótes de roure francès i una criança sobre les mares del vi (els llevats en descomposició, que li aporten un extra de cos i cremositat), durant tres mesos en dipòsits de ciment soterrats. El Llebre és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El vi negre Llebre, del celler Tomàs Cusiné, presenta un color cirera amb reflexos granats. Al nas és un té aromes suaus, amb tons de fruites vermelles, llaminadures, vainilles i notes de pebre blanc. A la boca té una entrada sedosa, fresca i elegant.

Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Ull de Llebre, majoritàriament.
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Tres mesos en bótes de roure francès i tres mesos de criança amb les mares en dipòsits de ciment
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials