Les Gallinetes
Negre DO Conca de BarberàCOM ÉS AQUEST VI?
Les Gallinetes és el vi més social del celler Josep Foraster, situat als afores de Montblanc, la capital de la comarca de la Conca de Barberà, a Tarragona. El celler destina una quantitat econòmica solidària per la venda de cada ampolla a l'entitat APRODISCA (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà). Cada anyada l'etiqueta és diferent i sempre és un disseny d'una de les persones del servei ocupacional. Les Gallinetes s'elabora amb un cupatge de raïm negre: majoritàriament Trepat, el raïm més arrelat a la comarca, i una part de Garnatxa negra i Syrah. El raïm procedeix de vinyes situades als vessants de les muntanyes de Prades, entre 370 i 420 metres sobre el nivell del mar, plantades entre 2000 i 2005. Són vinyes cultivades en ecològic, certificades pel CCPAE. El terrer és al·luvió, argilo-calcari, amb còdols i pissarra. Les Gallinetes s'elabora fermentant el raïm amb els llevats endògens, que són els propis de la vinya. Després cria durant tres mesoes en bótes de roure francès d'entre 225 i 300 littres. Les Gallinetes és un vi de la Denominació d'Origen Conca de Barberà.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
