Tomàs Cusiné

La Serra del Vent

Blanc DO Costers del Segre
27,25 €

COM ÉS AQUEST VI?

La Serra del Vent és un dels vins de finca més singulars del celler Tomàs Cusiné, ubicat al municipi d'El Vilosell, a la comarca de Les Garrigues (Lleida).

VINS DE FINCA

Els vins de finca provenen d'una sola finca, molt especial, on només hi ha plantades varietats de raïm, en alguns casos d'una sola varietat, o de varietats diferents. Són vins de muntanya, que expressen tota la singularitat del terrer. La Serra del Vent és un vi monovarietal, elaborat amb Chardonnay.

VITICULTURA DE MUNTANYA

Els ceps estan plantats en una parcel·la de només 0,8 hectàrees, plantada en vessant nord-est. El terrer està format per sols francs, amb argila, llims i gresos. La vinya està situada a 730 metres sobre el nivell del mar, gràcies a les estivacions de les muntanyes de Prades, que eleven la vinya.

VINYES ECOLÒGIQUES

La Serra del Vent es cultiva de manera ecològica, certificada pel CCPAE (el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). La viticultura és amb adobs orgànics, d'elaboració pròpia, amb un control de la matèria orgànica, llaurant entre els ceps per mantenir una coberta vegetal, i a l'hora fent pràctiques biodinàmiques en aplicacions i treballs.

CHARDONNAY D'ALTURA

El raïm de la La Serra del Vent es verema manualment. Després de regriferar-lo, es fa una estricta selecció dels grans de raïm, en una doble taula de selecció. El raïm rep una premsada lleugera i fermenta a temperatura controlada, amb els llevats autòctons de la vinya. La meïtat del vi envelleix sis mesos en una sola àmfora de 500 litres, i l'altre meïtat en un sol bocoi de roure francès de 500 litres. És un vi blanc envellit d'edició molt limitada, que pot arribar a 1.300 ampolles, segons l'anyada La Serra del Vent és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

La Serra del vent presenta un color daurat molt brillant a la copa. Al nas té aromes de codony, fumats, cera d’abella, mel i vainilla. A la boca presenta un bon cos i una alta acidesa.

Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: 100% Chardonnay
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Si mesos de criança, en dues parts. Una meïtat en una sola àmfora de 500 litres, i l’altre en un sol bocoi de roure francès de 500 litres
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials