Casa Gran del Siurana

La Fredat

Negre DOQ Priorat

COM ÉS AQUEST VI?

La Fredat és un vi negre de criança del celler Casa Gran del Siurana, situat a Bellmunt, a la comarca del Priorat (Tarragona). És un vi elaborat únicament amb la varietat tradicional de garnatxa negra, que prové de La Fredat, una vinya de muntanya, d'unes 40 hectàrees de les quals unes 10 estan plantades. La Fredat té un terrer de llicorella, el més característic de la DOQ Priorat, format per trossos de pissarra esmicolada. Els ceps claven les arrels profundes a la recerca dels màxims nutrients, que als ajudin a suportar les altes temperatures.

PRIORAT DE TERRASSES I COSTERS

La vinya de La Fredat està conreada en terrasses i costers, pensants per aconseguir el màxim aprofitament del pendent, respectant el medi ambient i el paisatge. Casa Gran del Siurana és un projecte que forma part del grup Perelada & Chivite, situat a l'Empordà, dirigit per Jordi Alentorn i amb Anna Gallisà com a enòloga. 

NOTA DE TAST

La Fredat és un vi negre de criança del celler Casa Gran del Siurana, a Bellmunt, a la comarca del Priorat. El vi envelleix un mínim de 14 mesos en bótes de roure francés usades. A la copa presenta un color de cirera madura, amb ribets marronosos. Al nas s'imposen els aromes de fruita vermella i negra, per davant dels propis de l'envelliment en fusta, com sotabosc, vainilles o flors seques. A la boca és un vi negre rotund, amb cos, contundent, amb ribets minerals saborosos.

MARIDATGE

És una mostra de la tipicitat de la garnatxa negra del Priorat: amb una frescor elegant i un final molt llarg. Com una catifa de fruita vermella i negra, estructurat i equil·librat. L'hem maridat amb calçots a la brasa amb salsa de romesco, perquè el vi negre té un taní fresc, en contraposició al punt dolç i torrat del calçot i a la part cremosa i lleugerament agre de la salsa. Marida a la perfecció amb la carn de xai i botifarra a la brasa, deliciós en els tons fumats. 
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: 100% Garnatxa
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Un mínim de 14 mesos en bótes de roure francès usades
Casa Gran del Siurana
Altres vins del celler Casa Gran del Siurana
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials