Can Roda

Gran Minguet

Escumós
Brut nature
DO Alella

COM ÉS AQUEST VI?

El Gran Minguet és vi escumós brut nature reserva de celler Can Roda, elaborat amb Pansa Blanca.
 

VI ESCUMÓS DE QUALITAT DE LA DO ALELLA

El Gran Minguet és un dels pocs vins escumosos de qualitat elaborats sota el paraigües de la DO Alella. La seva elaboració és exactament igual que la d'un cava. En aquest cas, està elaborat amb la varietat més típica de la DO Alella, que és la Pansa Blanca (coneguda al Penedès com a Xarel·lo).


30 MESOS DE CRIANÇA

La criança mínima d'una ampolla de Gran Minguet és de 30 mesos. Aquests més de dos anys en ampolla li donen una riquesa enorme. L'escumós ha madurat lentament amb les seves mares, que són els llevats descompostos. Notareu un extra de cremositat i un barnís especial molt propi dels reserves.  


PANSA BLANCA DE VINYES VELLES

La varietat més arrelada a la DO Alella és la Pansa Blanca. El Gran Minguet de Masia Can Roda s'elabora del raïm provinent de vinyes velles de la finca. És un escumós de qualitat brut nature (amb el mínim sucre afegit per a la seva fermentació en ampolla), exclusiu de la reserva de la família.

CURIOSITATS DEL GRAN MINGUET 

  • És un dels pocs vins escumosos de qualitat de la DO Alella. Una marca per reivindicar la qualitat dels raïms provinents de les vinyes de Santa Maria de Martorelles.
  • El Gran Minguet neix de les vinyes velles de Pansa Blanca del celler Can Roda. La finca està envoltada de bosc i natura. La masia és una casa modernista preciosa que es pot visitar.
  • És un dels vins més exclusius del celler, que es va crear com a reserva de la família. El celler ha volgut compartir aquest  escumós de llarga criança, més de 30 mesos, i brut nature.
  • El vi es ven al celler amb el lot "Gran senyor" acompanyat d'una preciosa caixa de fusta única ideal per a regals amb solera.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Gran Minguet del celler Masia Can Roda és un escumós que combina bé amb plats de cullera, com el cap i pota, el marmitako, cassola de conill o pollastre rostit. Un vi envellit lentament per un plat elaborat amb paciència.
 

COLOR

Vi color groc i reflex or nou, de bombolla fina persistent amb formació final de corona àmplia.


AROMA

Sorprèn la intensitat de les aromes, ben diverses, com préssec de vinya, ametlles torrades, sobre una llaminera flaira de brioix i pa de pessic.
 

BOCA

L'entrada és generosa, cremosa. Sensació de volum, de vi que omple la boca, amb equilibrada acidesa i un final llarg ple de matisos dignes d'un vi de criança amb mares:  brioixos, llevats, torrats i un toc salí deliciós.
 

MARIDATGE


Hem combinat el Gran Minguet de Can Roda amb un pollastre rostit, cuinat a foc lent, amb cebes, prunes, pinyons, i xampinyons decorat amb cibulet. És un vi escumós de qualitat que agraeix plats més elaborats. L'escumós neteja els llavis, atorga riquesa als plats de xup-xup, perquè li aporta més matisos.
 

CURIOSITATS DEL MARIDATGE

  • El Gran Minguet és un vi escumós que pot acompanyar un àpat sencer: des del principi fins al final. És polivalent i deliciós.
  • Un escumós és un vi molt apte per un rostit, cuinat amb olis i el xup-xup de la ceba, perquè neteja la untuositat del plat.
  • La criança de 30 mesos amb els llevats li dóna matisos de fruits secs, torrats, brioxos i pastisseria adecuats pels rostits.
  • La combinació d'ingredients vol alleugerir el plat: ceba rostida, amb pinyons i prunes, però també xampinyó fresc amb cibulet.
  • L'escumós fresc, directe, ben equill·librat, amb una acidesa alta, s'engolfa a la boca amb la riquesa pròpia d'un envelliment alt.
Lloc: Santa Maria de Martorelles, Vallès Oriental, Barcelona
DO: DO Alella
Raïm: Pansa Blanca 100%
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: 30 mesos d'envelliment
Viticultura: Ecològica
Can Roda
Altres vins del celler Can Roda
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials