Tomàs Cusiné

Geol

Negre DO Costers del Segre
22,85 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Geol és un vi negre de cupatge del celler Tomàs Cusiné, que ha envellit 14 mesos en bótes de roure francès.


VI DE MUNTANYA D'EL VILOSELL  

Les vinyes del celler Tomàs Cusiné es cultiven de manera ecològicasostenible. Els treballs a la finca es fan únicament amb adobs orgànics, deixant que la coberta vegatal faciliti el desenvolupament natural de la terra, evitant la propagació de plagues. El Geol prové d'algunes de les finques més velles del celler, que creixen a una altura de 712 metres sobre el nivell del mar, en terrers francs, amb llims, argila o grava.


CUPATGE DE VARIETATS NEGRES

El Geol és un vi de cupatge, elaborat amb Carinyena, Merlot i Cabernet Sauvignon. La verema és manual. Els gotims passen per una doble taula de selecció. El raïm fermenta i macera en dipòsits de 5.000 litres. Posteriorment, envelleix 14 mesos en bótes de roure francès de primer i segon any de 600 litres. La seva edició és limitada. Segons l'anyada, se'n poden elaborar entre 2.000 i 3.000 ampolles. El Geol és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.
 

EL CELLER MÉS PERSONAL DE TOMÀS CUSINÉ

El celler Tomàs Cusiné, situat a El Vilosell, a Les Garrigues (Lleida) es va fundar el 2003. És el projecte més personal de Tomàs Cusiné Barber, també propietari de l'emblemàtic celler Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord. El Geol és un dels pocs cupatges en un celler marcat per vins clàssics com el Vilosell o l'Auzells; i pels Vins de FincaFinca Comabarra, Finca BarqueresFinca Racons i La Serra del Vent
 

CURIOSITATS DEL GEOL DE TOMÀS CUSINÉ

  • El Geol és un cant a la terra. Pur, treballat i artesanal. D’arrels profundes i conviccions fermes
  • Un vi amb una criança en fusta que li aporten sedositat a la mineralitat. El Geol és profund, sofisticat, reflexiu i molt elegant.
  • El nom recorda la intensitat de la terra, les arrels, la feina a la vinya. En canvi l'etiqueta es trasllada al cel, a les estrelles, a la connexió entre cel i terra.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Geol és un vi negre per posar a prova amb les taules més exigents: rostits, estofats... I guarda una copeta per les postres, perquè combina molt bé amb la xocolata negra.
 

COLOR

Colors intensos, com de pruna o mora.


AROMa

Al nas és suau. Recorda la fusta de cedre, d’eucaliptus, ribets de xocolata, regalèssia, o balsàmics, notes pròpies de la criança en bótes de roure francès.


BOCA

D'entrada àmplia i sedosa, amb tanins rodons, potents i profunds.


MARIDATGE

Hem maridat el Geol de Tomàs Cusiné amb un filet Wellington, amb salsa de pera Conference i amanida de brots verds amb tomacons. Hem cuinat un llom de porc, que hem macerat amb pernil ibèric, mostassa i una salsa de xampinyons frescos amb escalunyes. Després l'hem embolicat amb pasta de full i l'hem daurat lentament al forn. 


CURIOSITATS DEL MARIDATGE AMB EL GEOL

  • El filet de porc ha quedat al punt, tendre i just amb el punt vermell al centre perquè sigui fàcil de mastegar, amb un vi afruitat i fresc.
  • L'hem macerat amb mostassa i pernil ibèric, que contrasta l'amarg i el salat d'una carn salpebrada amb discrecció. El vi té prou estructura per acompanyar-ho bé.
  • La carn s'ha cuit amb una duxelle de xampinyons i escalunyes, homenatge als vins frescos de muntanya.
  • Hem acompanyat la carn i la pasta de full amb una salsa de peres de Lleida, que li dóna un punt dolç.
  • El cruixent de la pasta de full, amb notes a mantegues, és untuós a la boca. El vi  net i directe neteja els llavis, igual que l'amanida de brots verds i tomacons.
Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Carinyena, Merlot i Cabernet
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 14 mesos en bóta de roure francès de gra fi de primer i segon any
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials