Quim Batlle
Foranell Pansa Blanca
Blanc DO AlellaCOM ÉS AQUEST VI?
El Foranell Pansa Blanca és un vi blanc del celler Quim Batlle, situat a la part alta de Tiana, a la comarca del Maresme (Barcelona). És un vi monovarietal, elaborat només amb raïm blanc Pansa Blanca, la varietat més típica de la DO Alella, que al Penedès rep el nom de Xarel·lo. Els ceps es van plantar a principis de la década del 2000 a la parcel·la La Sentiu, a tocar del Parc Natural de la Serralada de Marina. El raïm creix en terrers de sauló, molt habituals a la DO Alella. Són sóls granítics, molt arenosos, que recorden els terrenys propers a la platja, terres molt permeables. La seva frescor es trasllada després a la copa, juntament amb una excel·lent mineralitat i salinitat. La Sentiu és una vinya que es troba a 320 metres, molt alta, tot i estar a pocs quilòimetres del mar. Aquesta situació li permet rebre la influència del vent del mar, el Foranell. D'aquí li ve el seu nom. Al celler Quim Batlle fan agricultura ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Els costers estan plantats en una vinya amb un 35% de desnivell. El raïm es cull a mà. La fermentació es produeix en dipòsits d'acer inoxidable, on el raïm està en contacte amb les seves mares durant nou mesos. Després encara envelleix dos anys més en ampolla abans de posar-lo a la venda. El Coriolis és un blanc molt singular, que ha envellit un mínim de tres anys. La producció es limita a 3.500 ampolles. Consulta la fitxa del celler Quim Batlle a ENOTURISTA per conèixer més coses.

Lloc: Tiana (Maresme) Barcelona
DO: DO Alella
Raïm: 100% Pansa Blanca (o Xarel·lo)
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: Nou mesos amb les seves mares en dipòsits d'acer inoxidable i un mínim de dos anys més en ampolla
Viticultura: Ecològica
Quim Batlle