Clos Figueras

Font de la Figuera Blanc

Blanc DOQ Priorat
Uns 28,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Font de la Figuera blanc és el vi que té la història més divertida del celler Clos Figueras de Gratallops, al cor del Priorat. És un vi blanc elaborat amb Viognier, Garnatxa blanca i Chenin. El raïm prové d'una finca conreada en costers i terrasses, típica del Priorat, que es troba a una altura de 400 metres sobre el nivell del mar. La verema és manual, en caixes de 15 quilos. Un cop al celler es fa una segona selecció del raïm. El Font de la Figuera blanc es va començar a elaborar per accident.


CABERNET O VIOGNER?!

Al cap d'uns anys d'haver plantat uns ceps de Cabernet Sauvignon, el viticultor que els cuidava, René Barbier, va comunicar a Christopher Cannan que el raïm no es tornava fosc, no verolava. Va ser llavors quan es van adonar que l'empresa de cultius els havia enviat una varietat blanca, Viogner, i no negra, com es pensaven. Tot i que l'empresa els va reenviar els ceps originals, van decidir no arrencar-los.


VI BLANC DE LA DOQ PRIORAT

El resultat és un dels pocs vins blans que es fan al Priorat, una terra tradicionalment de vins negres. El Font de la Figuera blanc és un vi jove. El Viognier fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb maceració pelicular. La Garnatxa blanca fermenta en bótes de roure francés i s'emmagatzema en dipòsits d'acer inoxidable durant 6 mesos. El vi es filtra lleugerament abans d'embotellar-lo. El Font de la Figuera blanc té una producció limitada de 4.048 ampolles.   

 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Font de la Figuera blanc combina bé amb plats de peix, com arrossos mariners, marisc, plats orientals, com fidueus Udon o pad thai. A la copa presenta un color d'or pàl·lid, amb reflexos verdosos. Al nas evoca aromes molt intensos de fruites blanques i grogues, amb un records d'herba acabada de tallar i un fins d'anisats. A la boca és fresc, amb una entrada de fruites blanques, com la pera, i grogues, com el préssec o els albercocs. Té un final agradable, lleugerament especiat i amb un ribet mineral.
Lloc: Gratallops, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Viogner (60%), Garnatxa Blanca (35%) i Chenin (5%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 6 mesos en bótes de roure francès, la garnatxa blanca.
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2021
Clos Figueras
Altres vins del celler Clos Figueras
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials