Tomàs Cusiné

Finca Racons

Blanc DO Costers del Segre
27,25 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Finca Racons és un dels vins de finca més antics del celler Tomàs Cusiné, ubicat al municipi d'El Vilosell, a la comarca de Les Garrigues (Lleida).

VINS DE FINCA

Els vins de finca provenen d'una sola finca, molt especial, on només hi ha plantades varietats de raïm, en alguns casos d'una sola varietat, o de varietats diferents. Són vins de muntanya, que expressen tota la singularitat del terrer. El Finca Racons Serra del Vent és un vi monovarietal, elaborat amb Macabeu. Els ceps estan plantats en una parcel·la de només 1,8 hectàrees, plantada en dues fases: 0,44 hectàrees el 1917, i la resta el 1955. El 2006 es va recuperar, després de molts anys d'estar abandonada. Els ceps es mantenen en vas. El 2013 es va fer una selecció massal dels millors ceps per replantar les faltes.

VINYES DE MUNTANYA

El terrer està format per sols francs, amb argila, llims i gresos. La vinya està situada a 700 metres sobre el nivell del mar, gràcies a les estivacions de les muntanyes de Prades, que eleven la vinya. El Finca Racons es cultiva de manera ecològica, certificada pel CCPAE (el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). La viticultura és amb adobs orgànics, d'elaboració pròpia, amb un control de la matèria orgànica, llaurant entre els ceps per mantenir una coberta vegetal, i a l'hora fent pràctiques biodinàmiques en aplicacions i treballs.

MACABEU DE VINYES VELLES

El raïm del Finca Racons es verema manualment. Després de regriferar-lo, es fa una estricta selecció dels grans de raïm, en una doble taula de selecció. El raïm fa una maceració amb pells durant 4 hores per conservar aromes i colors. Després rep una premsada lleugera i fermenta a temperatura controlada, amb els llevats autòctons de la vinya. El vi fa una criança de vuit mesos en una sola tina de roure francès de 2.000 litres, i en un bocoi de 500 litres, on també es fa un bastonejament amb les seves mares (els llevats en descomposició, que aporten un extra de cremositat i cos al vi). La producció és entre 2.000 i 3.000 ampolles, segons l'anyada. El Finca Racons és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Finca Racons té aromes de fruita blanca, com pera, i tocs de pinya. A la boca presenta una bona acidesa. Al paladar es mostra gras, intens, suau i rodó, amb molta profunditat i llarg final en boca.

Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Macabeu (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Vuit mesos en una sola tina de roure francès de 2.000 litres i en un bocoi de 500 litres amb les mares
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials