Tomàs Cusiné

Finca Comabarra

Negre DO Costers del Segre
31,80 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Finca Comabarra és un dels vins de finca més icònics del celler Tomàs Cusiné, ubicat al municipi d'El Vilosell, a la comarca de Les Garrigues (Lleida).

VINS DE FINCA

Els vins de finca provenen d'una sola finca, molt especial, on només hi ha plantades varietats de raïm, en alguns casos d'una sola varietat, o de varietats diferents. Són vins de muntanya, que expressen tota la singularitat del terrer.

CUPATGE DE VARIETATS NEGRES

El Finca Comabarra és un vi de cupatge, amb Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon. Els ceps estan plantats en una parcel·la de 3,7 hectàrees, plantada en vessant nord-est. El terrer està format per sols francs, amb argila, llims i gresos.

ECOLÒGIC I D'ALTURA

La vinya està situada a 740 metres sobre el nivell del mar, gràcies a les estivacions de les muntanyes de Prades, que eleven la vinya. La Finca Comabarra es cultiva de manera ecològica, certificada pel CCPAE (el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). La viticultura és amb adobs orgànics, d'elaboració pròpia, amb un control de la matèria orgànica, llaurant entre els ceps per mantenir una coberta vegetal, i a l'hora fent pràctiques biodinàmiques en aplicacions i treballs.

CRIANÇA EN BÓTES DE ROURE

El raïm de la Finca Comabarra es verema manualment. Després de regriferar-lo, es fa una estricta selecció dels grans de raïm, en una doble taula de selecció. El raïm fermenta separadament per varietat amb llevats autòctons de la vinya i macera en dipòsits d'acer inoxidable individuals, on també es fa la fermentació malolàctica. Posteriorment, el vi envelleix un màxim de 14 mesos en bótes de roure francès d'entre 400 i 600 litres. La producció màxima és de 4.000 ampolles. El Finca Comabarra és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Finca Comabarra és un vi del celler Tomàs Cusiné. A la copa es mostra d'un color vermell fosc, amb ribets marronosos. Al nas desprèn aromes de fruita negra, com mores o gerds, i també té notes de la criança amb fusta com mentolats, balsàmics, minerals, o fum. A la boca és un vi suau, amable, amb una bona acidesa, i un gran cos. Té notes de fruita seca, cafè o xocolata, amb un final lleugerament dolcenc.

Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Un màxim de 14 mesos en bótes de roure francès d'entre 400 i 600 litres
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials