Tomàs Cusiné

Finca Barqueres

Negre DO Costers del Segre
27,25 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Finca Barqueres és un dels vins de finca més emblemàtics del celler Tomàs Cusiné, ubicat al municipi d'El Vilosell, a la comarca de Les Garrigues (Lleida).

VI DE FINCA

Els vins de finca provenen d'una sola finca, molt especial, on només hi ha plantada una varietat de raïm. Són vins de muntanya, que expressen tota la singularitat del terrer. El Finca Barqueres és un vi monovarietal de Carinyena (o Samsó).

VINYES ECOLÒGIQUES

Els ceps estan plantats en una parcel·la de 1,2 hectàrees, plantada en vessant nord-est. El terrer està format per sols francs, amb argila, llims i gresos. La vinya està situada a 740 metres sobre el nivell del mar, gràcies a les estivacions de les muntanyes de Prades, que eleven la vinya. La Finca Barqueres es cultiva de manera ecològica, certificada amb el CCPAE (el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). La viticultura és amb adobs orgànics, d'elaboració pròpia, amb un control de la matèria orgànica, llaurant entre els ceps per mantenir una coberta vegetal, i a l'hora fent pràctiques biodinàmiques en aplicacions i treballs.

CARINYENA D'ALTURA

El raïm de la Finca Barqueres es verema manualment. Després de regriferar-lo, es fa una estricta selecció dels grans de raïm, en una doble taula de selecció. El raïm fermenta amb llevats autòctons de la vinya i macera en dipòsits d'acer inoxidable de 5.000 litres, on també es fa la fermentació malolàctica. Posteriorment, el vi envelleix sis mesos en bótes de roure francès de primer any de 600 litres. La criança màxima, depenent de l'anyada es de 12 mesos. La producció màxima és de 4.600 ampolles. El Finca Barqueres és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Finca Barqueres presenta un color vermell fosc i brillant, a la copa. Al nas, té aromes rics i saborosos. A la boca és un vi potent, amb un punt mineral, salvatge i despentinat. És un vi que bascul·la entre la frescor i els balsàmics. Combina bé amb plats de la cuina tradicional, com escudella o canelons. És fresc, delicat, saborós i evocador
Lloc: El Vilosell (Les Garrigues) Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Carinyena (o Samsó)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: De 6 a 12 mesos en bótes de roure francès de 600 litres de primer any
Viticultura: Ecològica
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials