Vins per estimar el vi

Fa Caló

Blanc
D'Agulla
DO Penedès
Uns 7,20 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Fa Caló és un vi blanc d'agulla natural i afruitat del celler Vins per estimar el vi. Una proposta per beure a copes, a mig matí o a mitja tarda, si es vol, sense necessitat de menjar. Un dels avantatges és que té un 11% de volum alcohòlic, una mica menys que un vi blanc tradicional. Aquesta lleugeresa el converteixen en un bon aliat per fer més d'una copa.

VI D'AGULLA NATURAL

El Fa Caló és un vi fresc, de bombolla fina i ben integrada, refrescant i molt fàcil de beure. És un vi provinent de vinyes ecològiques, amb la garantia de la DO Penedès. És un vi d'agulla natural, amb el final carbònic característic que s'obté en vins blancs i rosats després de fer una segona fermentació en dipòsits.

ECOLÒGIC I SOSTENIBLE

El Fa Caló és un vi elaborat amb tres varietats de raïm: una majoria de Xarel·lo rosat (un fenotip de la varietat autòctona estrella del Penedès) un pessic de Muscat, i una mica de Sauvignon blanc. El raïm es premsa lleugerament, fins a obtenir l'anomenat most flor. El celler fa servir els mateixos llevats per a la primera i la segona fermentació, amb l'objectiu d'arrodonir el vi i que l'agulla quedi molt ben integrada.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Fa Caló és un vi blanc d'agulla de color rosat pàl·lid. Al nas té aromes de flors blanques, com el gessamí, o la flor de taronger, i notes de fruites d'estiu, com el préssec, i tropicals, com la pinya. A la boca és un glop refrescant, afruitat, còmplice d'aventures.

APERITIUS I TAPES

Fàcil de portar a tot arreu, perquè es presenta amb tap de rosca. Per gaudir a temperatura baixa, amb aperitius com patates fregides al punt de sal, olives, conserves en llauna. Nosaltres ens l'hem pres en una piscina, perquè és un vi que fa estiu, que refresca, que acompanya una cuina lleugera i mediterrània
Lloc: Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo Vermell (50%), Muscat (30%), Sauvignon Blanc (20%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Sense criança
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2022
Vins per estimar el vi
Altres vins del celler Vins per estimar el vi
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials