Eudald Massana
Eudald Brut Nature Reserva
EscumósBrut nature
DO Cava
9,75 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Eudald és un dels caves més reconeguts del celler Eudald Massana, un celler de vins i caves de qualitat, situat a la Finca El Maset de Sant Pau d'Ordal, al terme municipal de Subirats (Alt Penedès), a Barcelona. L'Eudald s'elabora només amb raïm collit i elaborat a la finca familiar. Concretament amb les tres varietats tradicionals per elaborar escumosos al Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. El raïm prové de les vinyes més planeres que envolten la masia. Són terrers gravencs i sorrencs, molt frescos, que donen vins amb una bona acidesa, que marcarà el caràcter dels seus caves. Les vinyes es cultiven amb agricultura ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). A més, també és un vi escumós amb el segell Vegan, de la Unió Europea de Vegans, que certifica que només han utilitzat elements vegetals en la seva elaboració. L'Eudald és un cava de Guarda Superior, certificat per a la DO Cava, concretament un cava Reserva, perquè ha envellit entre 22 i 28 mesos a les caves abans de posar-se al mercat. És un cava Brut Nature, al que no se li ha afegit sucres després de la segona fermentació: fresc, viu, expressiu dels terrers que envolten la finca del Maset, que donen personalitat a aquest celler i aquesta aposta per a la sostenibilitat. És un vi escumós amb el segell de qualitat de la DO Cava.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
L'Eudald és un cava polivalent. La seva llarga criança li dóna caràcter, i la seva frescor natural el converteixen en un bon aliat per a maridar amb aperitius (conserves, croquetes, marisc a la planxa), primers de qualitat (arrossos, pastes fresques) o carns blanques i peixos. Ara bé, hi ha una combinació que és pràcticament irressistible: préssecs de l'Ordal amb una copa d'Eudald. És un maridatge únic, que només es pot tastar entre finals de primavera i principis d'estiu, quan els préssecs de la zona han madurat i el seu aroma perfuma les vinyes. Són préssecs dolços, melosos, frescos, deliciosos. Una combinació irresistible és beure el cava amb una rodanxa de fruita dins la copa. L'Eudald és un cava amb ADN d'Ordal. A la copa presenta un color groc pàl·lid, amb unes bombolles constants i suaus. Al nas té aromes de forn de pa, propis de la segona fermentació, a més de records cítrics. En boca és un cava sec, fresc i cremós, que combina bé amb plats amb verdures, bolets, marisc o peix. Amb préssecs és una veritable delícia. Un homenatge a les vinyes de l'Ordal.

Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: Entre 22 i 28 mesos d'envelliment
Viticultura: Ecològica
Eudald Massana