Vinya Els Vilars

Especial d'Àmfora

Negre Sense DO
25,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Especial d'Àmfora és el vi prèmium de Vinya Els Vilars elaborat amb la varietat Tannat i envellit un any en àmfora de fang. Tannat és un raïm originari del sud de França i es considera la varietat nacional d'Uruguai. Vinya Els Vilars són pioners a plantar-lo a Lleida i elaborar-ne vins fins de qualitat. És un vi molt exclusiu del que només n'elaboren un miler d'ampolles cada any. És una raresa pels que busquen vins curiosos que s'allunyin de les normes.

UN ANY D'ENVELLIMENT EN ÀMFORA

Vinya Els Vilars cultiva les seves vinyes pròpies al voltant de la finca d'Arbeca. L'Especial d'Àmfora és natural perquè no porta sulfits afegits. Reposa en àmfores de fang impermeabilitzada amb cera d'abella i això li aporta complexitat

UN NEGRE COMPLEX I SORPRENENT

L'Especial d'Àmfora s'embotella en una ampolla aixatada i lacrat amb cera. És un vi molt intens i una explosió de fruita.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

És un vi negre molt combinable. Nosaltres l'hem maridat amb xocolata negra amb un percentatge de cacau molt elevat. El resultat és deliciós perquè combina el gust fort de la xocolata amb la intensitat de l'Especial Àmfora. És un vi negre molt intens al nas amb aroma a cirera i pètals de rosa. Tamé ho és a la boca on el gust és llarg i persistent. És fresc, viu i elegant.
Lloc: Arbeca, Les Garrigues, Lleida
DO: Sense DO
Raïm: Tanat (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Envellit un any en àmfora de fang
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2021
Vinya Els Vilars
Altres vins del celler Vinya Els Vilars
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials