Les Vinyes del Convent

Els Costums Blanc

Blanc DO Terra Alta
Uns 15,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

Els Costums blanc és un dels vins singulars del celler Les Vinyes del Convent, situat a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta (Tarragona).

ELS COSTUMNS D'ORTA

El seu nom prové d'un dels llibres cabdals per entendre la història d'Horta, els Costums d'Orta (sense h originalment), un conjunt de normes que reconeixia la personalitat del poble, a partir de 1296. Els Costums van ser concedits pel Mestre de l'Ordre del Temple de Catalunya i Aragó, fra Berenguer de Cardona.

GARNATXA BLANCA DE LA TERRA ALTA

És un vi monovarietal, elaborat exclusivament amb la varietat Garnatxa blanca, la més apreciada a la Terra Alta, on es cultiva prop d'un terç de tota la producció mundial. 

HORTA DE SANT JOAN

Els vins de Les Vinyes del Convent busquen mantenir l'essència d'Horta de Sant Joan, un municipi al sud de la Terra Alta, Reserva de la Biosfera, envoltat de la natura salvatge del Parc Natural d'Els Ports, i amb diferents parcel·les, airejades pels vents mediterranis com el Garbí i la influència dels rius i tolls que banyen la comarca, com el Canaletes. Els Costums blanc s'elabora amb una selecció dels raïms òptims a la vinya. La fermentació es realitza amb el gra sencer en dipòsits d'acer inoxidable. Posteriorment envelleix uns mesos a l'ampolla. És un vi amb la garantia de qualitat de la DO Terra Alta.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Els Costums Blanc és un vi blanc de color groc llimona, amb ribets daurats propis dels vins sense criança.  Al nas evoca aromes de pomes i peres verdes, de flors blanques, i notes d'ametllers. A la boca és un vi fresc, amb una acidesa elèctrica, atrevida i amb un punt de cos i intensitat ben equil·librades. És un vi ideal per beure a copes o amb un arròs de verdures o de peix i marisc.
Lloc: Horta de Sant Joan, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Garnatxa Blanca (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Uns mesos en ampolla
Les Vinyes del Convent
Altres vins del celler Les Vinyes del Convent
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials