Mas Doix

Doix

Negre DOQ Priorat
99 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Doix és el vi negre de cupatge tradicional més emblemàtic del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona. És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat

GARNATXA NEGRA I CARINYENA
 

Doix està elaborat amb les dues varietats de raïm negres més tradicionals del Priorat, Garnatxa negra i Carinyena. Mas Doix té algunes de les finques més antiges de Poboleda, amb ceps de Carinyena, plantats a principis de la dècada del 1900 i de Garnatxa plantats a la dècada de 1940.

FRESCOR DE POBOLEDA


El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. El rendiment de cada cep és molt escàs, aproximadament d'uns 300 grams de raïm per cepPoboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes. 

VI ECOLÒGIC CERTIFICAT


Doix s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. El raïm derrapat fermenta en dipòsits d'acer inoxidable. Posteriorment envelleix 16 mesos en bótes de roure francès noves. Aproxidament dos anys després de la collita es van embotellar unes 5.000 ampolles, sense clarificar, ni filtrar. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "elegant i complex, amb caràcter fort i singular".
Lloc: Poboleda (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Carinyena (55) i Garnatxa negra (45%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 16 mesos en bótes de roure francès noves
Anyada: 2018
Mas Doix
Altres vins del celler Mas Doix
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials