Vardon Kennett

Cuvée Rosé de Mar

Escumós
Brut
Sense DO

COM ÉS AQUEST VI?

El Cuvée Rosé de Mar és l'escumós rosat d'alta gamma que elabora Família Torres al celler Vardon Kennett, de Santa Margarida d'Agulladolç.

VINYES PRÒPIES D'ALTURA A MEDIONA

El Cuvée Rosé de Mar s'elabora amb raïms provinents de vinyes de Família Torres situades a 500 metres sobre el nivell del mar, vinyes d'altura al Penedès. L'alçada li aporta un extra de frescor. El raïm madura més lentament en aquestes latituds, menys afectades pel canvi climàtic. El vi escumós Cuvée Rosé de Mar s'elabora només amb la varietat Pinot Noir, seguint el mètode tradicional o champenoise a la Masia Vardon Kennet, on envelleix un mínim de 39 mesos abans de veure la llum com un vi escumós de qualitat Extra Brut

FRESC, SUBTIL I VIVAÇ

Així l'ha definit l'enòloga del celler Vardon Kennett, Anna Velázquez. És un rosat de producció molt limitada (no arriba al miler d'ampolles) que destaca per la seva elegància. El Cuvée Rosé de Mar ha reposat un mínim de 39 mesos a les caves. Aquesta llarga criança el refina i li dóna un perfil molt gastronòmic. La varietat de raïm Pinot noir aporta notes típiques de cirera, amb un balanç entre una acidesa afruitada i els matisos de llarga criança. L'ampolla té relleus al vidre amb revolts sinuosos,en forma de petxina, amb les lletres daurades, buscant l'elegància i el record del mar, en homenatge a Daniel Vardon Kennet, el comerciant de vins i mariner que dóna nom al celler. El Cuvée Rosé de Mar va guanyar el 2022 la màxima distinció a la categoria "Sea Breeze" dels premis Glass of Bubbly Awards 2022. El jurat va destacar "les seves notes florals i minerals, amb un llarg final salí" considerat pels tastadors "un perfecte exemple de brisa marina".

HOMENATGE A UN MARINER I AVENTURER

El segon escumós del celler Vardon Kennett, després del Cuvée Esplendor, també ret homenatge al comerciant marítim anglès que dóna nom al celler: Daniel Vardon Kennnett. Un aventurer i emprenedor nascut a l'illa britànica de Guernsey, que a principis del x.XIX va viure i elaborar vins a la Masia de Santa Margarida d'Agulladolç, a Mediona, a l'Alt Penedès, on actualment hi ha el celler. La cinquena generació de Família Torres va decidir elaborar-hi allà escumosos d'alta gamma a partir del 2013, en un gest d'incoformisme i experimentació, basculant entre la tradició i la innovació. La història de Vardon Kennett està envoltada de misteri i de romanticisme, com s'explica a la visita al celler Vardon Kennett.

DANIEL VARDON KENNET


Comerciant de vins i aventurer, va recalar al port de Barcelona a principis del s.XIX. Allà es va enamorar d'una catalana, Maria Francisca Ferrer i es van assentar a la masia de Santa Margarida d'Agulladolç, on actualment hi ha el celler. El darrer record de Kennett és la làpida que va encarregar la seva esposa, que hi ha a l'ermita romànica del costat de la Masia, i que Família Torres ha recuperat per donar nom als seus escumosos de gamma alta elaborats al Penedès. Aquesta masia s'ha rehabilitat respectant la integritat arquitectonica dels edificis antics i la seva relació harmònica amb el paisatge. Té un celler i una cava per l'envelliment, així com un espai de tastos i d'exposició.
Lloc: Santa Margarida d'Agulladolç, Mediona, Alt Penedès, Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Pinot noir (100%)
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: 39 mesos mínim de criança en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2017
Vardon Kennett
Altres vins del celler Vardon Kennett
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials