Vardon Kennett

Cuvée Esplendor

Escumós
Brut
Sense DO
37,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Cuvée Esplendor és el primer vi escumós d'alta gamma que elabora Família Torres al celler Vardon Kennett, de Santa Margarida d'Agulladolç.

VINYES PRÒPIES D'ALTURA A MEDIONA

El Cuvée Esplendor s'elabora amb raïms de vinyes de Família Torres situades a 500 metres sobre el nivell del mar, vinyes d'altura al Penedès. L'alçada li aporta un extra de frescor. El vi escumós Cuvée Esplendor s'elabora amb les varietats Pinot Noir i Chardonnay, amb un pessic de Xarel·lo. El vi escumós s'elabora seguint el mètode tradicional o champenoise a la Masia Vardon Kennet, on envelleix un mínim de 30 mesos abans de veure la llum com un vi escumós de qualitat Extra Brut. El segon escumós que elabora el celler és el Cuvée Rosé de Mar, un 100% Pinot noir de producció limitada.

FRESCOR, ELEGÀNCIA I FEMINITAT

Són les paraules amb què Mireia Torres, cinquena generació de Família Torres, definia el primer Cuvée Esplendor de Vardon Kennet, que va veure la llum l'any 2016. L'ampolla té una forma de relleus al vidre amb revolts sinuosos, recordant la forma d'una petxina, amb les lletres daurades, buscant l'elegència i el record del mar. Des de llavors l'escumós ha anat guanyant en frescor i vivacitat. El 2022 va guanyar una medalla d'Or a la categoria "Classic and Elegant" dels premis Glass of Bubbly Awards 2022

HOMENATGE A UN MARINER I AVENTURER

Daniel Vardon Kennett va ser un anglès, nascut a l'illa britànica de Guernsey, al Canal de la Mànega, el 1781. Mariner, comerciant de vins i aventurer, va recalar al port de Barcelona a principis del s.XIX. Kennett es va enamorar d'una catalana, Maria Francisca Ferrer, i es van assentar en una masia de Santa Margarida d'Agulladolç, a Mediona. El darrer record de Kennett és la làpida que va encarregar la seva esposa, que hi ha a l'ermita romànica del costat de la Masia, i que Família Torres ha recuperat per donar nom als seus escumosos de gamma alta elaborats al Penedès. Aquesta masia s'ha rehabilitat respectant la integritat arquitectonica dels edificis antics i la seva relació harmònica amb el paisatge. Té un celler i una cava per l'envelliment, així com un espai de tastos i d'exposició. L'enòloga del celler és Anna Velázquez.
Lloc: Santa Margarida d'Agulladolç, Mediona, Alt Penedè, Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Pinot noir, Chardonnay i Xarel·lo
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: 30 mesos mínim de criança en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2015
Vardon Kennett
Altres vins del celler Vardon Kennett
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials