Parés Baltà

Còsmic

Blanc DO Penedès
12,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Còsmic és un blanc ecològic, elaborat amb Xarel·lo i Sauvignon Blanc, del celler Parés Baltà, a Pacs del Penedès.


UN XAREL·LO FRESC I PERFUMAT

El Còsmic neix d'unes vinyes plantades a 600 metres sobre el nivell del mar, en una de zones més altes del Penedès. Parés Baltà té les finques de Les Valls i Les Torres, on hi creix la varietat autòctona del Penedès, el Xarel·lo. El cupatge amb el Sauvignon blanc li donen un toc fresc i perfumat extra. És un vi ecològic i biodinàmic certificat, apte per a vegans, i sota el segell de qualitat de la DO Penedès.


HOMENATGE A LA VITICULTURA BIODINÀMICA

Des del 2012 el celler Parés Baltà treballa les seves vinyes amb la viticultura biodinàmica. Abans havia treballat sempre amb pràctiques ecològiques certificades. La biodinàmica és la suma de la biodiversitat d'una finca perquè els ceps revisquin amb les plantes, l'energia de la terra amb l'ajuda dels animals, i la suma de la lluna (marees), les estrelles, i els planetes. En conjunt, el Cosmos, que ret homenatge el vi amb el seu nom.
 

"OLOR A NEU FOSA I POMA VERDA"

La frase és del periodista Alder Yarrow, de Vinography. El Còsmic de Parés Baltà presenta un color groc palla, amb aromes intensos a flors, fruites blanques, cítrics i minerals. A la boca és un vi blanc fresc, suau i ple de matisos. Té una acidesa equil·librada i un regust llarg. Per tal de fer-lo més cremós el vi fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb les seves mares, que són els llevats del vi en descomposició, durant tres mesos.
Lloc: Pacs, Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo i Sauvignon blanc
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Tres mesos en contacte amb les mares del vi
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2021
Parés Baltà
Altres vins del celler Parés Baltà
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials