Mas d'en Gil

Coma Vella

Negre DOQ Priorat
Uns 30,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Coma Vella és el "premier cru" negre del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona.

VI NEGRE DEL PRIORAT


És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, provinent de la parcel·la de la Coma Vella, la més antiga de la Vall de la Coma, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i agricultura biodinàmica. Els ceps es van plantar entre el 1965 i el 1998, sobre un terrer de llicorella, la tradicional pissarra que predomina a la DOQ Priorat.

TERRERS DE LLICORELLA

És una vinya amb un terrer de pissarra motejada (o llicorella pigallada), la pissarra amb major presència a Mas d'en Gil. La vinya està plantada amb les varietats tradicionals de Garnatxa Peluda i Garnatxa negra, amb presència de ceps de carinyena i syrah. La parcel·la mira cap al mar, i es beneficia de la suau influència del vent de garbí, que refresca les vinyes.

VARIETATS NEGRES ARRELADES

El Coma Vella és un cupatge majoritari de Garnatxa peluda (que li dóna una personalitat pròpia i característica al vi) i Garnatxa negra (70%) amb Carinyena i Syrah (30%). Les quatre varietats es vinifiquen per separat, una part fermenta en foudres de fusta i la resta en dipòsits d'acer inoxidable. Sol utilitzar-se un 20% de rapa (la part vegetal del raïm) que li dóna tocs herbacis. La fermentació malolàctica es fa en almàsseres (o trulls) subterrànies. Posteriorment el vi fa una criança de 14 mesos en bótes de roure de 225 litres i foudres de 1.500 litres. Finalment, el vi reposa 24 mesos més en ampolla abans de sortir al mercat.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Coma Vella és un vi de la DOQ Priorat, complex i madur, un dels 'premier cru' del celler Mas d'en Gil, que busca un estil de vins fins clàssics, i que gaudeix de reconeixement mundial. El Coma Vella presenta un color granat amb un ribet vermellós, brillant i net. Al nas evoca aromes de aromes de sotabosc, fruita negra i records de pedra humida, les característiques notes minerals del terrer. A la boca és un vi gustós, elegant i amb cos, que bascula entre la personalitat de les varietats, una acidesa bonica, la complexitat de la criança, amb herbes remeieres i un punt de grafit i tocs de fumats, propis de la geologia i la criança en bótes. Ideal per acompanyar-lo amb carns a la brasa (xai, porc ibèric, vedella rossa gallega) amb herbes mediterànies, o peixos blaus grassos (tonyina a la planxa), o amb arrossos i risotto.
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa Peluda i Garnatxa negra (70%), Carinyena i Syrah (30%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 14 mesos en bótes de roure de diferents mides i 24 mesos en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2017
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials