Mas d'en Gil

Coma Vella

Negre DOQ Priorat
21,90 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Coma Vella és el "premier cru" negre del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona. És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, provinent de la parcel·la de la Coma Vella, la més antiga de la Vall de la Coma, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i agricultura biodinàmica. Els ceps es van plantar entre el 1965 i el 1998, sobre un terrer de llicorella, la tradicional pissarra que predomina a la DOQ Priorat. És una vinya amb un terrer de pissarra motejada (o llicorella pigallada), la pissarra amb major presència a Mas d'en Gil. La vinya està plantada amb les varietats tradicionals de Garnatxa Peluda i Garnatxa negra, amb presència de ceps de carinyena i syrah. La parcel·la mira cap al mar, i es beneficia de la suau influència del vent de garbí, que refresca les vinyes. El Coma Vella és un cupatge majoritari de Garnatxa peluda (que li dóna una personalitat pròpia i característica al vi) i Garnatxa negra (70%) amb Carinyena i Syrah (30%). Les quatre varietats es vinifiquen per separat, una part fermenta en foudres de fusta i la resta en dipòsits d'acer inoxidable. Sol utilitzar-se un 20% de rapa (la part vegetal del raïm) que li dóna tocs herbacis. La fermentació malolàctica es fa en almàsseres (o trulls) subterrànies. Posteriorment el vi fa una criança de 14 mesos en bótes de roure de 225 litres i foudres de 1.500 litres. Finalment, el vi reposa 24 mesos més en ampolla abans de sortir al mercat.
Lloc: Bellmunt (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa Peluda i Garnatxa negra (70%), Carinyena i Syrah (30%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 14 mesos en bótes de roure de diferents mides i 24 mesos en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2016
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials