Mas d'en Gil

Coma Calcari

Blanc DOQ Priorat
Uns 55 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Coma Calcari és el "l'enfant terrible" del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona.

MICRO PARCEL·LES

És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, provinent de la parcel·la de la Coma Vella, la més antiga de la Vall de la Coma, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i agricultura biodinàmica.

VI BLANC DEL PRIORAT

Els vins blancs de Mas d'en Gil estan elaborats a partir de parcel·les molt petites, de menys d'una hectàrea, amb sóls molt singulars dins de la DOQ Priorat. Els ceps es van plantar l'any 2000, sobre una única parcel·la ubicada a la Vall de la Coma, de terrer calcari amb 240 milions d'anys d'antiguitat. 

GARNATXA BLANCA

Les vinyes estan plantada amb la varietat blanca del Priorat: Garnatxa blanca. La parcel·la està situada a la part més alta de la Vall de la Coma. El Coma Calcari s'elabora amb un 50% del raïm fermentant en dipòsits d'acer inoxidable, i la resta en barriques de roure francès de 500 litres utilitzades. La fermentació en barrica sol durar uns 8 mesos. Després s'embotellen les dues parts per fer una criança de 24 mesos abans de sortir al mercat.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Coma Calcari és un vi de la DOQ Priorat, salat i intens, un dels 'premier cru' del celler Mas d'en Gil, que busca un estil de vins fins clàssics, i que gaudeix de reconeixement mundial. El Coma Calcari presenta un color groc palla, brillant i net. Al nas evoca aromes de sotabosc i records d'ametlles i préssecs, amb les característiques notes minerals del terrer. A la boca és un vi ampli i envolvent, que bascula entre la salinitat, una estructura corpòria, i la complexitat dels grans vins blancs del Priorat, amb minerals propis de la geologia. Ideal per acompanyar-lo amb plats de la cuina japonesa, com tempura, peix cru com carpaccio de tonyina; plats tradicionals com la coca de recapte; o un assortit de formatges secs de cabra i ovella.
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa blanca (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 8 mesos en barrica i 24 mesos en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2019
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials