Mas d'en Gil

Coma Blanca

Blanc DOQ Priorat
Uns 50,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Coma Blanca és el "grand cru" blanc del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona.

VI DE FINCA QUALIFICADA

És un un dels exclusius Vins de Finca Qualificada de l'INCAVI, la més alta distinció que se li reconeix a un vi a Catalunya. El Coma Blanca està embotellat sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, provinent de quatre parcel·les de menys d'una hectàrea, dues de Garnatxa blanca i dues de Macabeu, a la Vall dels blancs, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i agricultura biodinàmica.

VINS BLANCS DEL PRIORAT

Els vins blancs de Mas d'en Gil estan elaborats a partir de parcel·les molt petites, de menys d'una hectàrea, amb sóls molt singulars dins de la DOQ Priorat. Els ceps es van plantar entre l'any 1941 i el 1945, sobre terrer calcari, gres vermell i al·luvions de 250 milions d'anys d'antiguitat. Les vinyes estan plantades amb dues de les varietats blanques més arrelades al Priorat: Garnatxa blanca i Macabeu. La garnatxa blanca es troba plantades en una zona més airejada, rodejada de boscos, mentre que el Macabeu, més sensible als virus de la vinya propis de la humitat, està plantat en zones més baixes.

LA GRAN DAMME DE MAS D'EN GIL

El Coma Blanca és la "Gran Damme" del celler, considerada "la joia" de Mas d'en Gil, perquè és "un blanc per tastar després dels negres". És un vi blanc de limitadíssima producció, que envelleix en barriques de roure francés de 500 litres, cada parcel·la per separat. Un 30% sembre és fusta nova i s'assigna al Macabeu, perquè té una major acidesa. El vi envelleix entre 6 i 8 mesos en barrica. Posteriorment s'uneixen les quatre parcel·les per embotellar-lo. El Coma Blanca reposa 24 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Coma Blanca és un dels grans vins blancs de la DOQ Priorat, 'premier cru' del celler Mas d'en Gil, que busca un estil de vins fins clàssics, i que gaudeix de reconeixement mundial. El Coma Alta presenta un color groc daurat, brillant i net. Al nas evoca aromes minerals, records salins i fumats, amb les característiques fruites blanques madures i codony, amb notes d'herbes aromàtiques i flor blanca. A la boca és un vi untuós i intens, que bascula entre la frescor, una estructura pètria. Té la complexitat dels grans vins blancs del Priorat, amb minerals propis de la geologia. Ideal per acompanyar-lo amb peix cuinat, com llamàntol, llagostins; peixos blancs a la planxa (com llenguado, llobarro i orada); carns blanques (pollastre rostit en cocotte) o un assortit de formatges tipus Torta del Casar que faci destacar la seva complexitat de matisos profunds i la seva enorme persistència. El seu moment més interessant comença a partir del seu quart any
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa Blanca i Macabeu
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: Entre 6 i 8 mesos en barriques de fusta de 500 litres i 24 mesos en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2018
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials