Mas d'en Gil
Coma Alta
Blanc DOQ Priorat27,35 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Coma Alta és el "l'enfant terrible" del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona. És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, provinent de la parcel·la de la Coma Vella, la més antiga de la Vall de la Coma, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i agricultura biodinàmica. Els vins blancs de Mas d'en Gil estan elaborats a partir de parcel·les molt petites, de menys d'una hectàrea, amb sóls molt singulars dins de la DOQ Priorat. Els ceps es van plantar l'any 2000, sobre una única parcel·la ubicada a la Vall de la Coma, de terrer calcari amb 240 milions d'anys d'antiguitat. Les vinyes estan plantada amb la varietat blanca del Priorat: Garnatxa blanca. La parcel·la està situada a la part més alta de la Vall de la Coma. El Coma Alta s'elabora amb un 50% del raïm fermentant en dipòsits d'acer inoxidable, i la resta en barriques de roure francès de 500 litres utilitzades. La fermentació en barrica sol durar uns 8 mesos. Després s'embotellen les dues parts per fer una criança de 24 mesos abans de sortir al mercat.

Lloc: Bellmunt (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa blanca (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 8 mesos en barrica i 24 mesos en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2017
Mas d'en Gil