Clos Figueras

Clos Figueres

Negre DOQ Priorat
Uns 62,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Clos Figueres és el vi més exclusiu del celler Clos Figueras de Gratallops. És un vi que s'elabora amb les varietats de raïm tradicionals del PrioratGarnatxa i Carinyena. Les vinyes de Carinyena són de ceps molt vells, plantats el 1960. El raïm prové d'una finca conreada en costers i terrasses, típica del Priorat, que es troba a una altura de 400 metres sobre el nivell del mar. La verema és manual, en caixes de 20 quilos. Un cop al celler es fa una segona selecció del raïm.


RESERVA D'EDICIÓ LIMITADA

El Clos Figueres és un vi negre de criança. Cada varietat fermenta en bótes obertes, d'entre 300 i 500 litres de capacitat, on es fa un bastonejament diari. La maceració dura dues setmanes. Després es fa un premsat suau. El vi envelleix 14 mesos en bótes de roure francés noves o de segon any, de 300 a 500 litres de capacitat. El Clos Figueres té una producció limitada de 2.848 ampolles.

 


 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Clos Figueres és un vi negre de guarda, que combina bé amb plats singulars de la cuina, com una llebre a la royale, un estofat de vedella, o carns vermelles a la brasa. A la copa presenta un color vermell intens, amb un ribet marronós. Al nas evoca records de fruites vermelles madures, com móres o gerds, i també notes de flors, mentolats i fumats. A la boca és alegre, expressiu i lleuger. Un vi negre molt elegant, complex i fi.
Lloc: Gratallops, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa negra (60%) i Carinyena (40%)
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: 14 mesos en bótes de roure noves o de segon anys d'entre 300 i 500 litres
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2016
Clos Figueras
Altres vins del celler Clos Figueras
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials