Avgvstvs Forvm

Chardonnay Avgvstvs

Blanc DO Penedès

COM ÉS AQUEST VI?

El Chardonnay del celler Avgvstvs Forvm és un dels vins blancs amb criança que millor sap transmetre la tipicitat d'aquest raïm internacional a casa nostra. Neix al celler Avgvstvs Forvm, situat a El Vendrell, l'Alt Penedès (Tarragona). Els ceps de Chardonnay estan a escassos metres del mar Mediterrani. Els vents de mar i el clima temperat afavoreixen la maduració del raïm, i en alguns casos li aporten notes salines. És un vi amb certificació ecològica. La major part del raïm fermenta i es cria en bótes de roure francés de primer i segon any, on envelleix quatre mesos amb les mares del vi. Aquests llevats es van descomponent per aportar més complexitat, sedositat i untuositat al vi. D'aquesta manera el converteixen en un aliat gastronòmic. La resta del raïm fermenta en dipòsits d'àcer inoxidable, que el mantenen més àcid i fresc en boca.

El Chardonnay d'Avgvstvs Forvm és un vi blanc amb criança d'un color groc molt viu, amb ribets daurats. Al nas és molt aromàtic, amb records que van des de la fruita blanca fins als cítrics, flors, mel, herbes del camí. Els torrats i a brioixeria propis de la criança amb les mares queden ben integrats. En boca és fresc, directe, i a mesura que es va eixamplant s'empadrona a la boca, deixant tocs exòtics i tropicals subtils. És un vi molt gastronòmic, que guanya en volum amb plats maridats amb els vinagres del celler. Podeu descobrir-los en alguna de les opcions de les visites gourmet que es fan al celler. 

El Chardonnay d'Avgvstvs Forvm és un vi amb una esplèndida capacitat d'envelliment, gràcies a la criança en bótes. Les anyades més antigues mantenen una acidesa notabilíssima tastada anys després, amb una envejable complexitat d'aromes i gustos.
Lloc: El Vendrell, Alt Penedès, Tarragona
DO: DO Penedès
Raïm: Chardonnay
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 4 mesos en botes de roure francés fermentant i envellint amb les mares
Avgvstvs Forvm
Altres vins del celler Avgvstvs Forvm
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials