Cérvoles

Cérvoles Negre

Negre DO Costers del Segre
Uns 25,00€

COM ÉS AQUEST VI?

El Cérvoles Negre és un vi icònic del celler Cérvoles, situat a Les Garrigues, a Lleida, emparat dins de la DO Costers del Segre. És el vi emblemàtic del primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. És un vi que neix de vinyes altes situades entre 700 i 750 metres sobre el nivell del mar. El celler, que pertany des dels seus inicis a la prestigiosa associació Grandes Pagos de España, celebra el 2023 25 anys d’història, elaborant vins de finca d’alta qualitat que expressen la singularitat de la viticultura de muntanya.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Cévoles Negre és un vi potent, fresc, rodó, amable, ampli i sedós, amb
notes fruitals i balsàmiques. Gràcies a les pràctiques respectuoses amb el medi ambient, Cérvoles aconsegueix que els seus vins siguin un fidel reflex de la distintiva expressió de les petites parcel·les de vinya d’aquesta finca de muntanya, localitzada en un entorn natural únic. La finca de Les Garrigues està ubicada en una zona de complexa orografia situada a la subzona més meridional de la DO Costers del Segre, a la que s’hi succeeixen nombrosos pujols i tàlvegs que s’hi van elevant fins a la Serra de La Llena, frontera natural amb el Priorat i la Conca de Barberà.

Cérvoles Negre està elaborat amb varietats ull de llebre, garnatxa, syrah i cabernet Sauvignon, procedents de vinyes ubicats en diverses parcel·les a diferents altures i orientacions (La Gravera, Txell i Shorts Vells). Les vinyes, de secà i amb rendiments mitjans de 3.500 kg/h, se situen en una zona amb sòls franc-llimosos i franc-argilosos, i mostren diferents nivells de graves. La vinificació es realitza de forma tradicional: es treballa molt suaument amb les pells, evitant la tanicitat excessiva i cercant sempre la preservació de la fruita i la singularitat dels seus aromes.

L’ull de llebre i la garnatxa maceren durant 20 dies; les varietats cabernet sauvignon i merlot ho fan per 25 dies. Després, la criança es duu a terme durant 10 mesos en bótes de roure francès de 225 i 500 litres.

Lloc: La Pobla de Cérvoles, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Ull de llebre, Garnatxa negre, Syrah i Cabernet Sauvignon
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 10 mesos de criança en bótes de roure
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2020
Cérvoles
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials