Carles Andreu
Carles Andreu Trepat
Negre DO Conca de Barberà14,90 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Trepat és el vi negre més icònic del celler Carles Andreu, situat a Pira, Conca de Barberà (Tarragona). El Trepat de Carles Andreu és el primer vi negre d'aquesta varietat de raïm, la més arrelada a la comarca, que es va començar a elaborar el 2004, perquè anteriorment el Trepat era una varietat de raïm que es destinava a fer vins i caves rosats. El resultat és un vi negre amb poc color, poc grau, molt sedós i especial. El raïm es cull a mà i es selecciona curosament a les vinyes les Alzinetes i les Parades, plantades als voltants del 1970. Es verema lleugerament sobremadurat. El raïm macera en fred durant vuit dies abans de la fermentació, amb remuntatges per extreure el color i les aromes de la pell. Posteriorment fermenta a temperatura controlada en barriques de roure francès de primer any, de 225 litres de capacitat, durant sis mesos.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Carles Andreu Trepat és un vi negre que presenta a la copa un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis. Al nas evoca aromes molt francs i intensos, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles. A la boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura. El celler el presenta com un vi únic, amb una personalitat molt diferenciada. Ideal per menjar amb cuina mediterrània, amanides, llegums o plats freds com embotits, carns a la planxa i formatges.

Lloc: Pira, Conca de Barberà, Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Trepat (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 6 mesos en botes de roure francès de primer any
Anyada: 2020
Carles Andreu