Carles Andreu
Brut Nature Reserva
EscumósBrut nature
DO Cava
7,95 €
COM ÉS AQUEST VI?
El cava Carles Andreu Brut Nature Reserva és un dels escumosos més icònics del celler de la Conca de Barberà. Situats a Pira, molt a prop de Montblanc, Carles Andreu són viticultors i elaboradors. El raïm amb què fan els vins i caves prové de vinyes pròpies, veremades a mà. El Reserva 2019, és un cupatge de Parellada (60%), Macabeu (19%), Xarel·lo (15%) i Chardonnay (6%). L'anyada 2019 és la primera amb el nou segell d'Elaborador integral de la DO Cava, que certifica que tota la vinificació del cava s'elabora al celler. El Carles Andreu Brut Nature Reserva és un cava de Guarda Superior Reserva, que ha hagut de fer una criança mínima de 18 mesos. Tot i que en aquest cas ha reposat durant 25 mesos, afinant encara més els aromes i els gustos. L'ampolla presenta la data de desgorjat, que és el moment en què el cava ha acabat la criança, s'extreuen els llevats i s'afegeix el licor d'expedició. Amb aquesta data el celler facilita que els consumidors puguin gaudir d'aquest cava com a mínim un any després de la data, que es considera el moment òptim de consum. El Carles Andreu Brut Nature Reserva és un Cava de la zona de Comtats de Barcelona, i de la subzona de la Serra de Prades, que certifica que el raïm prové de la històrica zona de la Conca de Barberà, amb els matisos propis de la regió i les varietats. El Brut Nature compta amb nombrosos premis, com el Millor Vi Escumós dels Premis Vinari 2021, per l'anyada 2017.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Carles Andreu Brut Nature Reserva marida amb diferents plats de la cuina mediterrània, com una fideuà amb gambes, pop i musclos, amb un all-i-oli artesanal. La seva frescor és ideal per combinar amb plats untuosos, perquè neteja els llavis i convida a seguir desgustant els plats. A la copa presenta un color groc palla, net i brillant. Les bombolles són petites i ben integrades, formant una corona al centre de la copa. Al nas, destaquen les olors a fruita blanca, acompanyades dels llevats propis de la fermentació. En aquest cas, aromes de pa, amb notes torrades i records mentolats. A la boca és un cava fresc, directe, amb una agradable acidesa, amb notes de cítrics (mandarines, llimones), amb un subtil final golós.






Lloc: Pira (Conca de Barberà) Tarragona
DO: DO Cava
Raïm: Parellada (60%), Macabeu (19%), Xarel·lo (15%) i Chardonnay (6%)
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: 25 mesos en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2019
Carles Andreu