Ronadelles

Vi Novell Cap de Ruc Negre

Negre DO Montsant

COM ÉS AQUEST VI?

El Cap de Ruc Vi Novell negre és el primer vi de l’any del celler Ronadelles, elaborat amb garnatxa negra del Montsant.
 

VI NOVELL DE RONADELLES

El vi novell és el vi més jove d'un celler. Surt a la venda a mitjans de novembre i és el primer vi de la collita de l'any en curs. Sol ser un vi molt fresc, extremadament afruïtat, a vegades amb restes de carbónic pròpies de la recent fermentació del raïm.


EL CAP DE RUC MÉS JOVE

El Cap de Ruc Vi Novell és el vi més agosarat de la gamma Cap de Ruc, que elabora el celler Ronadelles. El Vi Novell es presenta en una ampolla d'espatlles altes, amb una etiqueta minimalista i una bufanda on us expliquen el procés d'elaboració. L'ampolla de vidre reciclat s'obre amb un tap de corona, com els refrescos.


RONADELLES: 100% MONTSANT

El celler Ronadelles, situat a Cornudella de Montsant, és el primer celler de la DO Montsant en obtenir el segell de "Viticultor-Elaborador" que atorga la Denominació d'Origen als cellers que només embotellen el raïm que cultiven. El Cap de Ruc Novell és un vi de raïm ecològic certificat pel CCPAE, vegà i sense gluten.


CURIOSITATS DEL CAP DE RUC VI NOVELL

  • És un vi d'edició limitada a 1.200 ampolles.
  • És el vi novell més exclusiu dels que s'elabora a Catalunya. El seu preu és de 20 €.
  • L'ampolla recorda un perfum. És un vi aromàtic (però no tant com perquè el feu servir de colònia) 
  • És dels pocs vins (a excepció dels ancestrals) que es comercialitzen amb tap de corona. El resultat és magnífic i no noteu cap diferència respecte altres taps.
  • L'etiqueta del coll és d'allò més curiosa. Té forma de bufanda. Hi explica que "El Vi Novell és el primer vi de la temporada, el primer vi que fermenta. Tradicionalment era el vi que es bevia per Sant Martí i la festa del porc. Un vi més jove que un vi jove, el més jove de tots, el de la primera verema. S'obté doncs un vi carbònic i fresc. El vi novell és un vi festiu que ens retroba amb les nostres tradicions".
Lloc: Cornudella del Montsant, Priorat, Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: Garnatxa negra (100%)
Envelliment: Novell
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2022
Ronadelles
Altres vins del celler Ronadelles
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials