Castell d'Or

Cabaret Brut

Escumós
Brut
DO Cava
8,10 €

COM ÉS AQUEST VI?

Cabaret és una gamma de caves del celler Castell d'Or, frescos, amb notes de fruites i flors, homenatge a la passió per la vida i el Cabaret. El cava Cabaret Brut està elaborat amb el cupatge clàssic: Xarel·lo, Macabeu i Parellada, de raïms provinents de finques seleccionades de Castell d'Or. El Cava és ideal per regalar, amb una capsa serigrafiada i una sensual etiqueta de vellut vermell, essència dels teatres i els cabarets. 
Image

CABARET: UN CANT A LA VIDA

El celler té el seu orígen en les primeres cooperatives, fundades entre finals del segle XIX i principis del segle XX. En aquella època també va ser quan les tavernes europees, especialment a París, van popularitzar el cabaret. El Cava vol homenatjar aquella època daurada, on a les tavernes es servien vins i menjars, amb espectacles, balls i una estètica transgressora, que es manté viva i renovada avui. Castell d'Or recupera aquesta essència, paral·lela a la seva història. Avui en dia són 16 cooperatives, que representen més de 2.200 famílies pageses, que treballen la terra amb el mateix amor i respecte

FRESC, AFRUITAT I APASSIONAT   

La sensualitat, la diversió i la crítica a la moral establerta a primers de segle, forjada per intel·lectuals, es manté viva en les bombolles del cava Cabaret de Castell d'Or. És un Cava de Guarda, elaborat amb el mètode tradicional, que ha envelllit un mínim de 12 mesos a temperatura controlada, afinat pels llevats en descomposició, que li aporten frescor i cremositat, textures gastronòmiques i un extra de diversió, que deurien dur incorporada aquella 'gauche divine' dels cabarets europeus, de París, Berlín o Barcelona.

UN CAVA TRANSGRESSOR

La frescor és la característica principal del Cabaret Brut de Castell d'Or. Un escumós que omple els llavis amb una acidesa equil·librada i una bombolla fina. Al primer glop recorda lleugeres notes de pastisseria, pròpies de la segona fermentació en ampolla, també torrats i notes de codony. La fruita fresca és més evident al nas, amb traces de pomes i peres, i flors del camí. A la copa, el Cabaret de Castell d'Or és un cava net, daurat pàl·lid, amb els reflexos verdosos propis dels escumosos joves i vibrants. És un cava apte per a vegans.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Cabaret Brut és un cava ideal per prendre a copes, o per maridar-lo amb plats frescos. Castell d'Or recomana tastar-lo amb cuines orientals, amb plats exòtics com sushi, fideus pad thai, o amanida de papaia verda. En aquest cas, l'hem maridat amb maduixes. És un contrast entre l'acidesa de la fruita i la frescor del cava, amb la lleugera dolçor de les maduixes i la composició afruitada del cava. També és una invitació a la transgressió, que tan bé representa mesclar una maduixa dins de la copa. Si el tasteu a l'estiu, podeu congelar la fruita perquè refresqui la copa mantenint l'essència aromàtica, guardant un punt de sensualitat. 

RECONEIXEMENTS

  • Medalla d'Or - "Millors vins escumosos blancs" dels Premis Vinari 2023.
  • Medalla de Plata – Mundus Vini 2022.
  • Medalla de Bronze – International Wine Challenge 2022.
Lloc: Vila-Rodona, Alt Camp, Tarragona
DO: DO Cava
Raïm: Xarel·lo (40%), Macabeu (30%) i Parellada (30%)
Envelliment: Cava de Guarda
Temps d'envelliment: Un mínim de 12 mesos en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2022
Castell d'Or
Altres vins del celler Castell d'Or
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials