Hospital de Sitges

Blanc Subur

Blanc DO Penedès

COM ÉS AQUEST VI?

El Blanc Subur és un vi jove elaborat amb Malvasia de Sitges pel Celler de l'Hospital de Sitges, que es pot tastar en alguna de les visites al Centre d'Interpretació de la Malvasia. És un dels pocs vins d'aquesta varietat identitària de Sitges, que prové de les vinyes del centre urbà, llegades per Manuel Llopis a l'Hospital de Sitges. El Blanc Subur s'obté de la collita manual, amb el raïm derrapat, que fa una maceració amb les pells en fred durant quatre hores dins la premsa. Posteriorment es premsa un 60% abans de començar amb la fermentació, a 12 graus. Finalment es fa una criança sobre les seves mares, que són els llevats autòctons de la fermentació durant tres mesos, perquè li atorguin un extra d'aromes i de cremositat.

 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Blanc Subur va ser guardonat amb una medalla bronze de l’Acadèmia Tastavins Penedès a la categoria de millor vi blanc de 2023 de la DO Penedès.
Lloc: Sitges, Garraf, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Malvasia de Sitges (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Tres mesos de criança en bótes d'acer inoxidable amb les mares
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2022
Hospital de Sitges
Altres vins del celler Hospital de Sitges
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials