Mas d'en Gil

Bellmunt negre

Negre DOQ Priorat
Uns 19,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Bellmunt negre és el "vi negre petit" del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona.

VI DE VILA DE BELLMUNT DEL PRIORAT

És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, qualificat com a Vi de Vila, perquè és un vi elaborat només en parcel·les de vinya situades al terme municipal de Bellmunt del Priorat, on està ubicat el celler.

GARNATXA I CARINYENA

El Bellmunt negre s'elabora amb les varietats tradicionals negres de la comarca: Garnatxa i Carinyena, de les vinyes de la Vall de Bellmunt, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i amb agricultura biodinàmica.

ECOLÒGIC I BIODINÀMIC

Els ceps es van plantar entre el 1994 i el 1998, sobre un terrer de llicorella, la tradicional pissarra que predomina a la DOQ Priorat. Les dues varietats de raïm es van vinificar per separat en dipòsits d'acer inoxidable. Segons l'anyada, fermenta amb un 10% de rapa (la part vegetal del raïm), que li dóna un toc herbaci. La fermentació malolàctica es fa en cups subterranis originals de la finca. Posteriorment, el vi fa una criança d'uns 10 mesos en foudres de roure de 1.500 i 3.000 litres, i un 30% en dipòsits de ciment. Finalment, reposa un mínim de 12 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Bellmunt negre és un vi de la DOQ Priorat, equil·librat i elegant, un dels 'joves' del celler Mas d'en Gil, que busca un estil de vins fins clàssics, i que gaudeix de reconeixement mundial. El Bellmunt negre presenta un color cirera, brillant i net. Al nas evoca aromes de aromes de fruita negra i records de cítrics i préssecs, amb les característiques notes minerals del terrer. A la boca és un vi elegant i equil·librat, que bascula entre la dolçor de les varietats, una tensió deliciosa, la complexitat de la fruita d'estiu, amb herbes mediterrànies i un punt de pedra humida i tocs de fumats, propis de la geologia i la criança en bótes. Ideal per acompanyar-lo amb embotits, formatges i fruits secs.
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa i Carinyena
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 10 mesos en bótes de 3.000, 1.500 i 225 litres i criança en ampolla durant 12 mesos, aproximadament.
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2019
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials