Mas d'en Gil
Bellmunt negre
Negre DOQ Priorat13,50 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Bellmunt negre és el "vi negre petit" del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona. És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, qualificat com a Vi de Vila, perquè és un vi elaborat només en parcel·les de vinya situades al terme municipal de Bellmunt del Priorat, on està ubicat el celler. El Bellmunt negre s'elabora amb les varietats tradicionals negres de la comarca: Garnatxa i Carinyena, de les vinyes de la Vall de Bellmunt, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i amb agricultura biodinàmica. Els ceps es van plantar entre el 1994 i el 1998, sobre un terrer de llicorella, la tradicional pissarra que predomina a la DOQ Priorat. Les dues varietats de raïm es van vinificar per separat en dipòsits d'acer inoxidable. Segons l'anyada, fermenta amb un 10% de rapa (la part vegetal del raïm), que li dóna un toc herbaci. La fermentació malolàctica es fa en cups subterranis originals de la finca. Posteriorment, el vi fa una criança d'uns 10 mesos en foudres de roure de 1.500 i 3.000 litres, i un 30% en dipòsits de ciment. Finalment, reposa un mínim de 12 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.

Lloc: Bellmunt (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa i Carinyena
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 10 mesos en bótes de 3.000, 1.500 i 225 litres i criança en ampolla durant 12 mesos, aproximadament.
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2018
Mas d'en Gil