Mas d'en Gil

Bellmunt blanc

Blanc DOQ Priorat
Uns 19,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Bellmunt blanc és el "lo petit blanc" del celler Mas d'en Gil, situat a Bellmunt, al sud del Priorat, a les comarques de Tarragona.

VI DE VILA DE BELLMUNT

És un un vi sota el segell de qualitat de la DOQ Priorat, qualificat com a Vi de Vila, perquè és un vi elaborat només en parcel·les de vinya situades al terme municipal de Bellmunt del Priorat, on està ubicat el celler.

VINS BLANCS DEL PRIORAT

Els vins blancs de Mas d'en Gil estan elaborats a partir de parcel·les molt petites, de menys d'una hectàrea, amb sóls molt singulars dins de la DOQ Priorat. Aquest vi s'elabora a partir de dues parcel·les de roca sorrenca (bubdsandstein) i gres vermell, amb una antiguitat de 250 milions d'anys.

GARNATXA BLANCA I VIOGNER

El Bellmunt blanc s'elabora amb la varietat tradicional blanca de la comarca: Garnatxa blanca i Viogner d'una petita parcel·la plantada a la part més alta de la Vall de la Coma, buscant frescor i airejament. La resta prové de les vinyes de la Vall de Bellmunt, una de les cinc valls de la finca, dividida a la vegada en 53 micro parcel·les que es cultiven a Mas d'en Gil, amb viticultura ecològica certificada i amb agricultura biodinàmica.

ECOLÒGIC I BIODINÀMIC

Els ceps es van plantar entre el 2000 i el 2008, sobre un terrer de llicorella, la tradicional pissarra que predomina a la DOQ Priorat. Les dues varietats de raïm es van vinificar per separat en dipòsits d'acer inoxidable. Al cap d'uns mesos s'embotella, coincidint amb lluna ascendent de l'any nou en dies flor o fruita del calendari llunar.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Bellmunt blanc és un vi de la DOQ Priorat, equil·librat i elegant, un dels 'joves' del celler Mas d'en Gil, que busca un estil de vins fins clàssics, i que gaudeix de reconeixement mundial. El Bellmunt negre presenta un color groc palla, brillant i net. Al nas evoca aromes de aromes de fruita blanca i records de cítrics i sotabosc, amb les característiques notes minerals del terrer. A la boca és un vi ampli i envolvent, que bascula entre la frescor de les varietats, una textura untuosa elegant, la complexitat dels vins blancs del Priorat, amb herbes aromàtiques i un final balsàmic i mineral, propis de la geologia. Ideal per acompanyar-lo amb peixos, marisc, formatges o arrossos 
Lloc: Bellmunt, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa blanca 100%
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Uns mesos en dipòsit d'acer inoxidable i un temps en ampolla
Viticultura: Biodinàmica
Anyada: 2022
Mas d'en Gil
Altres vins del celler Mas d'en Gil
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials