Piñol
L'Avi Arrufí Blanc
Blanc DO Terra Alta18,95 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Avi Arrufí blanc, del celler Piñol, a Batea (DO Terra Alta) està elaborat 100% amb garnatxa blanca, la varietat estrella de la comarca. És explosiu, fresc i afruïtat. Els quatre mesos de criança en barriques de roure li donen un extra de potència, amb notes de fumats i un punt de cremositat. Volum, sense renunciar a l'explosió d'un vi jove.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
L'Avi Arrufí blanc, del celler Piñol, a Batea (DO Terra Alta) és un complement ideal per una paella. Hem anat al restaurant Manà 75, del port de Barcelona, per combinar-lo amb un arròs amb cloïsses, musclos i gambots. Un plat cuinat a foc lent, un punt socarradet i amb un toc de romaní. El vi té un color groc palla, amb ribets verdosos. Al nas es percep un aroma de fruita blanca madura, préssecs i herbes del camí. I a la boca és untuós i fresc.
El celler Piñol està situat a Batea, a la Terra Alta. És un dels cellers visitables amb major oferta d'enoturisme. Des del centre de Batea, una de les capitals vinícoles catalanes, podeu descobrir el poble medieval i fer una ruta per la comarca, plena de vinyes, muntanyes i parcs naturals. A més, celler Piñol ofereix apartaments rurals amb cuina (i alguns amb spa), que són el quilòmetre zero perfecte per visitar la Terra Alta.

El restaurant Manà 75 és un especialista en paelles. Situats a tocar de l'Hotel W, al Port de Barcelona, tenen un menjador espaiós i una terrassa pròxima a la platja. L'ambient és sofisticat, modern i exòtic. Els menús degustació costen uns 35€ i inclouen arrossos espectaculars i una interessant carta de vins, molts dels quals catalans. Tenen amplis butacons on gaudir de l'espectacle de la cuina en directe, perquè el Manà 75 és un restaurant amb una cuina de platea. Les paelles es couen a foc lent a escassos metres de les taules, perquè aneu veient el xup-xup mentre gaudiu dels entrants i els aperitius.
El celler Piñol està situat a Batea, a la Terra Alta. És un dels cellers visitables amb major oferta d'enoturisme. Des del centre de Batea, una de les capitals vinícoles catalanes, podeu descobrir el poble medieval i fer una ruta per la comarca, plena de vinyes, muntanyes i parcs naturals. A més, celler Piñol ofereix apartaments rurals amb cuina (i alguns amb spa), que són el quilòmetre zero perfecte per visitar la Terra Alta.

El restaurant Manà 75 és un especialista en paelles. Situats a tocar de l'Hotel W, al Port de Barcelona, tenen un menjador espaiós i una terrassa pròxima a la platja. L'ambient és sofisticat, modern i exòtic. Els menús degustació costen uns 35€ i inclouen arrossos espectaculars i una interessant carta de vins, molts dels quals catalans. Tenen amplis butacons on gaudir de l'espectacle de la cuina en directe, perquè el Manà 75 és un restaurant amb una cuina de platea. Les paelles es couen a foc lent a escassos metres de les taules, perquè aneu veient el xup-xup mentre gaudiu dels entrants i els aperitius.





Lloc: Batea
DO: DO Terra Alta
Raïm: 100% garnatxa blanca
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Quatre mesos en barriques de roure
Viticultura: Ecològica
Piñol