Abadal

Arboset

Negre DO Pla de Bages
53,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Arboset és un vi negre excepcional del celler Abadal, un dels més impotants de la DO Pla de Bages. L'Arboset prové d'una vinya molt antiga, amb ceps plantats fa més de 80 anys, construïda en terrasses i envoltades de boscos. En aquesta vinya hi ha unes 10 varietats ancestrals de raïm del Bages, principalment Mandó, Picapoll i Sumoll, però també d'altres tan excepcionals com Punxó Fort, Cap Pelat, Cua de Moltó, Malvasia de Manresa, Pansera, Fumat i Cap Negre. Són varietats blanques i negres, mesclades en una mateixa vinya, com es solia fer antigament. La principal característica de la Vinya de l'Arboset és que es manté intacte una tina de pedra seca. El Bages és un dels territoris de Catalunya amb més construccions de pedra seca. Les tines es construien a les vinyes per fermentar el raïm sense haver-lo de transportar al celler. El vi Arboset fermenta dins de la tina de pedra seca (un procés del tot excepcional!) i després fa una criança de 12 mesos, un 60% en àmfora d'argila i un 40% en bótes de roure de 500 litres.

 

CELLER ABADAL

El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.   
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 10 varietats històriques diferents, principalment Mandó, Picapoll i Sumoll.
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Fermentació dins de la tina de pedra seca. Criança de 12 mesos, dels quals un 60% en àmfora d’ argila i un 40% en bóta de roure de 500 litres.
Altres vins del celler Abadal
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials