Altavins

Almodí

Negre DO Terra Alta
10,80 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Almodí és un vi negre jove del celler Altavins de Batea, a la Terra Alta, Tarragona. És un vi negre dens, de color lilós, brillant. Els aromes de l'Almodí són de fruita vermella: gerds, móres, fruites del bosc, amb records a regalèssia i espècies. A la boca és agradable i carnós, fresc i amb un taní lleuger, amb notes de confitura de fruits del bosc.

MARIDATGE

L'Almodí és un vi ideal per acompanyar amb carns blanques, o vermelles, perquè té una bona estructura i és lleugerament especiat. Aquest vi negre jove d'Altavins també combina bé amb arrossos, també els cremosos, com un risotto, ja que té un bon equil·libri entre l'acidesa i la fruita vermella. També és recomanable per beure a copes, acompanyat d'un aperitiu, amb formatges, embotits, o tapes.

GARNATXA PELUDA 100%

L'Almodí és un vi negre elaborat només amb la varietat tradicional de Garnatxa Peluda, que a la comarca es coneix com a Garnatxa Borruda. Altavins va ser el primer celler a recuperar aquesta varietat i elaborar-ne nous vins a la Terra Alta, on la Garnatxa, sobretot la Garnatxa Blanca i la Garnatxa Negra són les varietats més plantades. La Garnatxa Borruda presenta uns petits borrissols a la part interior de la fulla. És una varietat molt elegant, que presenta vins especials.

ALMODÍ I BATEA

L'Almodí és un vi negre jove, que envelleix durant 4 mesos en bótes de roure francès. És un dels vins més famosos del celler Altavins, un celler molt arrelat a Batea. El nom d'Almodí és un homenatge al mot que feien servir els àrabs assentats a la comarca per parlar del mercat, que van viure a l'anomenada Catalunya nova durant més de 400 anys

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Els darrers guardons de l'Almodí Negre, del celler Altavins són:
  • Grenaches du Monde 2021 – Medalla d’or
  • Gilbert & Gaillard 2021 – Medalla d’or
Lloc: Batea, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Garnatxa Peluda 100%
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 4 mesos en bótes de fusta
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Altavins
Altres vins del celler Altavins
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials