Agustí Torelló Mata
Brut Nature Gran Reserva
EscumósBrut nature
DO Cava
16,67 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Brut Nature Gran Reserva és el cava més evocador del celler Agustí Torelló Mata, situat a Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès (Barcelona). S'elabora amb les varietats de raïm blanques clàssiques del Cava: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Els ceps es cultiven en parcel·les situades al Penedès amb agricultura ecològica, certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). El raïm es cull a mà i es vinifica al celler. Cada varietat fermenta per separat durant 28 dies, amb llevats seleccionats abans de la verema, buscant la màxima expressió de cada varietat i de cada terrer. La segona fermentació es fa amb les seves mares (els llevats en descomposició) dins de l'ampolla durant 6 anys, a temperatura constant, a les caves soterrànies. El Brut Nature Gran Reserva indica la data de degollament a l'ampolla, que indica el final dels anys de criança dins de l'ampolla. En aquest moment és quan s'obre l'ampolla, es treuen les mares del vi i es col·loca el tap de suro definitiu. En aquest procés no s'utilitza cap traça animal, per això aquest Cava disposa del certificat VEGAN. El Brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló Mata és un Cava de Guarda Superior Gran Reserva, emparat sota el segell de qualitat de la DO Cava.


AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Cava Agustí Torelló Mata Brut Nature Gran Reserva és molt gastronòmic. A la copa presenta un color d'or brillant i clar, amb bombolles molt ben integrades. Al nas, destaquen els aromes de fruites blanques, especialment poma, i els torrats. És notable el record de poma al forn, que sol donar la varietat Macabeu (45%), que és la predominant. També notareu notes de pastisseria molt agradables. A la boca és un escumós sorprenentment fresc, tot i la llarga criança. A les notes de fruita, li notem ribets d'herbes del camí, brioxeria i torrefacció. És un escumós molt ben amoblat, amb cos i estructura. L'hem maridat amb un arròs caldós amb gambots. És un cava que saliva la boca, que neteja la cremositat de l'arròs, que tensiona bé el marisc amb una acidesa molt ben equil·librada, i que combina la greixositat del plat amb la untuositat del cava.







Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Macabeu (45%), Parellada (30%) i Xarel·lo (25%)
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: Sis anys en ampolla amb les seves mares abans del degollament
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2014
Agustí Torelló Mata