Abadal
Picapoll
Blanc DO Pla de Bages12,95 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Abadal Picapoll és un vi blanc jove del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. El Picapoll és la varietat de raïm blanc insígnia de la comarca. El nom prové de la seva forma característica: el Picapoll forma grans petits i compactes, amb unes baies presentar pigues o picades a la pell. Des de fa molts anys la recuperació del cultiu de Picapoll ha contribuït a que sigui la varietat estrella del Bages. L'Abadal Picapoll fermenta i es cria durant tres mesos amb les seves pròpies mares, que son els llevats autòctons que es descomponen amb la fermentació, que li donen un extra de volum, complexitat i cremositat al vi.
CELLER ABADAL
El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 100% Picapoll
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Tres mesos de criança amb les seves pròpies mares
Abadal