Abadal
Mandó
Negre DO Pla de Bages14,50 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Abadal Mandó és un vi negre amb criança del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. El Mandó és un vi excepcional, elaborat únicament amb la varietat Mandó, un tipus de raim ancestral al Bages. El celler Abadal va ser pioner a recuperar-la i la cultiva des de fa més de 15 anys. Amb aquest vi el celler pretèn fer un "tribut al Bages i a l'esperit innovador". Després de fermentar un 60% del vi envelleix 12 mesos en àmfores d'argila i el 40% restant reposa en bótes de roure. Un cop passat aquest temps s'embotella.
CELLER ABADAL
El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 100% Mandó
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 12 mesos de criança: 60% en àmfora d’argila i 40% en bótes de roure
Abadal