Abadal

Franc

Negre DO Pla de Bages
9,30 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Abadal Franc és un vi negre amb una mica de criança del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. És un vi elaborat amb un cupatge de varietats tradicionals i foranes, molt típic a la comarca. L'Abadal Franc té Ull de llebre, Sumoll i Cabernet Franc. Després de fermentar cada varietat, s'elabora un cupatge i envelleix quatre mesos en bótes de roure francés


CELLER ABADAL

El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.   

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Abadal Franc, del celler Abadal , és un vi per beure sense complicacions. Com diu el seu nom és sincer, honest i directe: per tastar a copes, per gaudir-ne abans d'un àpat o per acompanyar plats com pa amb tomàquet i una taula d'embotits i formatges, les tapes més exitoses, com les patates braves, o les croquetes; i plats de carns guisades o rostides. Té un color vermell intens. Al nas presenta aromes d'herbes del camí i de sotabosc, típiques de les vinyes emboscades del Bages. A la boca és fresc, equil·librat i amb un final golós, que us permetrà gaudir-lo sense complexes. La criança de quatre mesos en bótes de roure li donen uns ribets de caramel i fumats deliciós.

Al vídeo de la portada, gravat per ENOTURISTA a les vinyes d'Abadal, destacàvem la frescor de l'Abadal Franc, un vi "per refrescar els vespres d'estiu".
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: Ull de llebre, sumoll i cabernet franc
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 4 mesos en bótes de roure
Altres vins del celler Abadal
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials