Abadal

5 Merlot

Negre DO Pla de Bages
17,35 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Abadal 5 Merlot és un vi negre amb criança del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. És un vi elaborat a través de cinc clons de Merlot plantats en diferents finques del celler. En aquest vi es busca l'equilibri i la complexitat que aporten cadascuna de les vinyes. Dos dels clons provenen d'Itàlia, dos de França i un cinquè de Califòrnia. El raïm es vinifica per separat en tines d'acer inoxidable on fermenta remuntant les pells del barret (o pigeage). Finalment envelleix un mínim de 12 mesos en bótes de roure. 
 

CELLER ABADAL

El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.   


En aquest vídeo d'ENOTURISTA vam escollir l'Abadal 5 Merlot com un dels tres vins per Cap d'Any.   
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Abadal 5 Merlot és un vi de criança delicat, versàtil, juganer, fresc i voluptuós, amb records de cacau i balsàmics. En boca és un vi llarg i expressiu. Sabíeu que Merlot ve de l'ocell Merla? El 5 Merlot és una filharmònica de piu-pius: ric, complex i expressiu. Combina bé amb estofats, carns amb salsa o postres amb xocolata.

En aquest vídeo d'ENOTURISTA on recomanàvem tres vins pel Caga Tió el definíem com un vi "pausat i rural". 
 

 
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 100% Merlot
Temps d'envelliment: 12 mesos en bótes de roure
Altres vins del celler Abadal
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials