Mas Doix

1903 Mas Doix

Negre DOQ Priorat
480 €

COM ÉS AQUEST VI?

El 1903 Coma de Cases és el vi negre de Garnatxa més icònic del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona. És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat

GARNATXA DE 1903

El 1903 Coma de Cases està elaborat amb la varietat de raïm Garnatxa, plantada l'any 1903, en una de les finques en actiu més antigues de Poboleda. El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar.

VITICULTURA ORGÀNICA

El rendiment de cada cep és molt escàs, aproximadament d'uns 300 grams de raïm per cepPoboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes. El 1903 Coma de Cases s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. El raïm derrapat fermenta en dipòsits d'acer inoxidable.

DELICAT, PUR I FRESC

Posteriorment envelleix 16 mesos en bótes de roure francès. Aproxidament dos anys després de la collita es van embotellar unes 272 ampolles numerades, sense clarificar, ni filtrar. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "delicat, pur i fresc".
Lloc: Poboleda, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa negra (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 16 mesos en bótes de roure
Anyada: 2019
Mas Doix
Altres vins del celler Mas Doix
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials