Mas Doix

1902 Tossal d'en Bou

Negre DOQ Priorat
480 €

COM ÉS AQUEST VI?

El 1902 Tossal d'en Bou és el vi negre de Carinyena més icònic del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona.

GRAN VINYA CLASSIFICADA DE LA DOQ PRIORAT

És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat i és un dels tres vins que tenen la màxima distinció de "Gran Vinya Classificada de la DOQ Priorat". El 1902 Tossal d'en Bou està elaborat amb la varietat de raïm Carinyena, plantada l'any 1902, a la finca del Tossal d'en Bou una de les finques en actiu més antigues de Poboleda. 

CARINYENA DE 1902

El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. El rendiment de cada cep és molt escàs, aproximadament d'uns 300 grams de raïm per cepPoboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes. 

ECOLÒGIC I CERTIFICAT

El 1902 Tossal d'en Bou s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. El raïm derrapat fermenta en dipòsits d'acer inoxidable. Posteriorment envelleix 16 mesos en bótes de roure francès. Aproxidament dos anys després de la collita es van embotellar unes 984 ampolles, sense clarificar, ni filtrar. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "sobri, profund i fresc".
Lloc: Poboleda, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Carinyena (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 16 mesos en bótes de roure francès
Anyada: 2017
Mas Doix
Altres vins del celler Mas Doix
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials