Carles Andreu

Carles Andreu Trepat 12 @

Negre DO Conca de Barberà
8,45€

COM ÉS AQUEST VI?

El 12@ és un vi negre jove del celler Carles Andreu, situat a Pira, a la Conca de Barberà (Tarragona). El 12@ és un vi elaborat només amb Trepat, una varietat de raïm tradicional de la DO Conca de Barberà. El vi es verema manualment, esperant el punt òptim de maduració que requereix el Trepat per a fer vins negres (tradicionalment es collia més verd per fer caves rosats). Al celler es fa una tria manual del raïm sobre la taula. Els grans maceren breument abans de fer la fermentació en dipòsits d'acer inoxidable. El vinater busca una mínima intervenció per aconseguir la màxima expressió varietal.

UNA HISTÒRIA COMERCIAL

La història del nom del vi és molt interessant. Des del segle XVIII la família Andreu viu i treballa a Pira, a la Conca de Barberà. L'any 1991 Carles Andreu inicia l'elaboració de vins i caves sota el nom de Celler Carles Andreu, destacant especialment en l'ús de la varietat autòctona Trepat.  L'any 2012 troben una trentena d'antigues llibretes, datades entre el 1863 i 1892, amb apunts comercials. Les unitats de mesura utilitzades són les arroves, oficials del segle XVII fins a mitjans del segle XIX. Sorpresos per l'ús continuat del símbol @, així com el seu múltiple, la carrega (1 càrrega = 12@) s'inspiren per fer un nou vi, que connecti el vell i ancestral d'una manera nova, moderna i oberta a tothom.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El 12@ del celler Carles Andreu és un vi negre jove de Trepat. A la copa presenta un color vermell subtil, propi de la varietat Trepat. Al nas evoca aromes de fruita vermella, d'espècies i de flors. A la boca és sedós, amb un punt de fruits vermells i de pebre. Combina amb embotits i també peix i marisc!
 
Lloc: Pira (Conca de Barberà) Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Trepat (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Uns mesos en ampolla
Carles Andreu
Altres vins del celler Carles Andreu
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials