El restaurant La Morera, als peus de la serra de Montsant, fa cuina d’arrels, amb carta de vins del territori recomanat per fer enoturisme al Priorat.
El restaurant La Morera reversiona el receptari ancestral del Priorat amb plats com truita amb suc, crestes de La Figuera, o la ja clàssica galta de vedella guisada al vi negre del Priorat, que no han pogut treure mai de la carta. Té una original i molt treballada carta de vins amb més de 30 referències de la DOQ Priorat i la DO Montsant. El menú canvia cada estació, i es pot gaudir de l'experiència Vins en família o d'un original Menú Maridatge a cegues.
Dissabte i diumenge, de 13.30 a 15.30
Per altres horaris, consulteu.
RESERVA PRÈVIA
TRANSPORT PÚBLIC
En tren, des de Barcelona - Sants fins a Falset -Marçà, unes 2:10 h.
Línia R15 de Rodalies Regional de Renfe.
Des de l'estació de Marçà en taxi, uns 35 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, unes 2:00 h.
Des de Tarragona, uns 55 minuts.
Des de Falset, uns 30 minuts.
El Priorat és la zona de vins més admirada de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Priorat, terra indòmita i aparador d'història del vi. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Priorat, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.
RECOMANAT
MENJAR AL PRIORAT
La cuina del restaurant La Morera del Montsant s'elabora amb productes de proximitat i quilòmetre zero. Les receptes tradicionals es basen en els plats de la comarca. És un deliciós homenatge al llegat familiar i les dones de la comarca. La propietària Txus Sànchez Soldevila ha recuperat les crestes de la Maria Bartolomé de la Fonda de la Figuera (que estaven a punt de desaparèixer). També hi ha plats amb opcions vegetarianes, veganes i sense gluten.
ENOTURISME AL PRIORAT
"La galta de vedella guisada al vi negre del Priorat amb patata, ceba, poma i espàrrecs és un dels plats que mai he pogut treure de la carta", confessa la xef . Tastem la truita amb suc segons la recepta familiar de la seva àvia. I també les mandonguilles guisades amb ceps i cigrons. El Priorat, de l'estòmac al cor.
CARTA DE VINS EN FAMÍLIA
Recomanem maridar el menú de La Morera de Montsant amb l'experiència Vins en família. Cada tres mesos el restaurant escull un vi dels cellers elaboradors de la zona, i us comenta la història i les curiositats mentre dineu. És un veritable punt pels enoturistes més curiosos. L'activitat va ser guardonada exaequo com la millor experiència enogastronòmica 2023 als Premis Vinari d'Enoturisme. A la carta de vins de La Morera de Montsant hi ha més de 30 referències de la DOQ Priorat, i la DO Montsant, a més de vins dolços i vermuts. Tenen una botiga de vins on comprar ampolles de cellers de la comarca.
TURISME A LA MORERA DE MONTSANT
El restaurant La Morera de Montsant és com un Punt d'Informació Turístic, però amb plats tradicionals. És un dels establiments adherits a Priorat Enoturisme, on hi ha els establiments que més cura tenen dels visitants que estimen el paisatge i els vins. Recentment han estat reconeguts amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. És un establiment que vetlla per a la protecció d'un espai natural com el Parc Natural del Montsant.
LA MORERA: EL BALCÓ DEL PRIORAT
És un dels municipis més tranquils del Priorat, i en canvi, és un dels que té majors atractius turístics. La Morera de Montsant, al nord, un dels pobles més elevats del Priorat, està als peus del Parc Natural de la Serralada de Montsant. És un punt verd per excursionistes, escaladors i amants dels graus. El restaurant La Morera de Montsant és un refugi pels que facin activitats d'enoturisme al Priorat, un espai enogastronòmic de referència, de tracte familiar, amb personal afable i servicial. Ah! I no us perdeu els cartells dels banys (el Moscatell i la Garnatxa), que donen força joc.