Els fogons de la Carme és un restaurant de Cervià de Les Garrigues, de cuina tradicional, ideal per fer enoturisme a Lleida recomanat per ENOTURISTA.
El restaurant Els fogons de la Carme combina un espai idíl·lic amb una acurada cuina d'arrels de Lleida. El restaurant és bonic, amb parets de pedra, i una acollidora terrassa, on gaudir de la calma i el relax en taules discretes. La seva cuina és pròxima, deliciosa, i innovadora. Al costat de les receptes clàssiques com cargols, o ternasco, hi trobareu un munt de plats imaginatius només basats en el receptari de quilòmetre zero. Això els ha valgut la preuada distició de Solete Repsol. El xef Juan Miguel Guilarte a la cuina i Maria Pastó a la sala és una parella amb molts anys d'experiència a la restauració que, des de fa cinc anys van tornar al restaurant on es van conèixer per obrir una nova etapa.
Divendres, de 21:00 a 23.00 h.
Dissabtes, de 13:00 a 17:00h.
De 21:00h. a 23:00h.
Diumenges, de 13:00h. a 17:00h.
De dilluns a dijous, tancat.
TRANSPORT PÚBLIC
De Barcelona a Lleida, en TGV, uns 59 minuts.
De Lleida en tren a Les Borges Blanques, uns 20 minuts.
De Les Borges Blanques a Cervià, en autobús, uns 20 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 1:40h.
Des de Lleida, uns 38 minuts.
Des de Les Borges Blanques, uns 18 minuts.
Lleida és la zona de vins més canviant de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a Lleida, des del Pallars, la plana del Segre a les Garrigues. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a Lleida, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Costers del Segre.
RECOMANAT
CUINA LOCAL I DE PROXIMITAT
La gastronomia d'Els fogons de la Carme és de quilòmetre zero. Els plats fusionen la cuina tradicional de Lleida i Les Garrigues, amb tocs de modernitat, ideats pel xef Juan Miguel Guilarte. Un dels detalls que us robarà el cor és que tota la cuina s'elabora amb oli d'oliva verge extra, un distintiu de qualitat de Les Garrigues. El deliciós menú degustació ofereix receptes de Ponent, amb més de 15 primers i 20 segons (entre carns i peixos).
GASTRONOMIA DE LLEIDA
Als entrants hi ha la cassoleta de cargols saltats amb espècies i allioli; el timbal de samfaina, patata, ou ferrat, i tòfona negra de Les Garrigues; o les pomes caramelitzades amb formatge de cabra, pinyons, sèsam i fils de Mòdena. L'assortiment de carns és un homenatge a la comarca amb corder, peus de porc, vedella,... Us recomanem el ternasco al forn amb bolets i patates confitades al romer del terme. A més, hi ha set tipus de segons de peix, com bacallà, lluç, pop, o escamarlans. El menú inclou primer, segon, pa, postres, copa de vi de la casa, i aigua. El preu és de 36.00€.
TRES ESPAIS DIFERENTS
Els fogons de la Carme disposa d'un menjador principal, de parets de pedra original conservades d'un antic convent de monges. Un dels detalls més icònics és la finestra de l'entrada del local, d'estil gòtic, amb una columna enmig. El segon espai és la terrassa. Un espai lliure de fum i mascotes, on dinar a la fresca dels finestrals o sopar sota els estels només amb el cant dels ocells. Hi ha una olivera que dóna color al paisatges de l'oli. A les nits és un espai màgic, ideal per sopars amb parelles i amics. El tercer espai és una sala privada, el celler, òptim per a celebracions privades amb un mínim de 30 persones, i amb reserva prèvia.
CARTA DE VINS
Els vins d'Els fogons de la Carme són de proximitat. Com a membres de la Ruta del Vi de Lleida donen prioritat als vins de la DO Costers del Segre. A la carta hi trobareu alguns dels millors vins de Les Garrigues. Una de les curiositats és que us reben amb un deliciós pa de ronyó, típic de la comarca, amb oli d'oliva verge extra, sal marinada al vi negre i olives arbequines. Una delícia per obrir la gana amb una benvinguda 100% de Les Garrigues. Un altre dels plats forts són les postres de la casa, artesanes, i delicioses, com la tulipa amb gelat de romer i mel de les Garrigues, o pastís de llimona.
MENÚ INFANTIL
Els menuts són benvinguts a Els fogons de la Carme. Disposen d'un menú infantil (fins a 12 anys, i no compartible) amb un plat per escollir entre escalopins de pollastre amb patates fregides, o macarrons a la bolonyesa, patates xips de benvinguda, pa, postre, refresc, suc, o aigua. El preu és de 17.00€. A l'espai del celler s'hi poden acollir trobades familiars, convits, o celebracions d'empresa. Demaneu condicions a la Maria Pastó.