Experiències

TAST DE MALVASIES ENVELLIDES AL PORT DE SITGES AMB APERITIU

Tast de vins submergits sota el mar
Tast de vins Penedès

Preu per adult: 40.00€.

Reservar

L’experiència Tast de vins de malvasia envellides al port del CIM de Sitges és una activitat de tast de vins al Penedès recomanada per ENOTURISTA.

TAST DE MALVASIA DE SITGES

Malvasia i Aiguadolç: a love story és una de les activitats d'enoturisme del CIM de Sitges, l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital de Sitges. La vinya d'Aiguadolç és una de les poques finques on hi ha plantada la varietat identitària de Malvasia de Sitges. Els ceps es troben a 100 metres del mar, just davant del port d'Aiguadolç. En aquestes aigües s'ha submergit durant 11 mesos un vi jove de Malvasia de Sitges, Malvasia de Mar, que només es pot tastar en exclusiva en aquesta activitat al Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges. 

VINS ENVELLITS SOTA EL MAR

És la primera criança submarina que es fa dins d’un port. Els organitzadors consideren que "la principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que  li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances". De l'envelliment sota l'aigua n'esperen augmentar la potència de la mineralitat pròpia dels vins del Massís del Garraf

VINYA D'AIGUADOLÇ

El vi ha envellit a pocs metres de la vinya on neix. És una parcel·la molt especial, llegada pel diplomàtic Manuel Llopis de Casades el 1935  a l'Hospital de Sant Joan de Sitges, perquè seguissin mantenint la varietat identitària de Sitges i la vinificació del raïm que va passejar el nom de Sitges arreu del món.

QUÈ INCLOU?

  • Benvinguda al Centre d'Interpretació de la Malvasia.
  • Explicació històrica i actual de la varietat identitària de Sitges.
  • Tast del nou vi Malvasia de Mar, envellit 11 mesos al port
  • Tast de Blanc Subur 2022 i de Malvasia Dolça 2012 del celler de l'Hospital de Sitges.
  • Petit aperitiu

OPCIONS

Aquests col·lectius tenen dret a preu reduït de 36 €:

  • Majors de 65 anys
  • Menors d'edat
  • Persones en atur (justificant amb document oficial)
  • 33% o + discapacitat (descompte per a dues persones)
  • Carnet Blau de Sitges 

Horaris

Consulteu dates amb el celler

IDIOMES

Català, o castellà.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible

Com arribar-hi?

Plaça de Joan Duran i Ferret - 08870 Sitges
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?

En tren, des de Barcelona, uns 38 minuts.

Estació de Sants - Sitges (Línia R2 Sud de Rodalies Renfe), 32 minuts.

Des de l'Estació de Sitges al CIM, uns 5 minuts a peu.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 40 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 28 minuts.

Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 30 minuts.

Preu per adult: 40.00€.

Reservar

CIM Malvasia de Sitges

El museu del celler de l'Hospital de Sitges

Visita al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, amb bar de vins i vinyes urbanes, on fer enoturisme al Penedès. El CIM de Sitges és l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital. El museu es troba dins del complex modernista de l'Hospital de Sitges, dins de l'antic Corral de la Vila. El visitant gaudirà d'una experiència única, trepitjant una vinya urbana en ple cor de Sitges, visitar l'edifici principal de l'Hospital Sant Joan Baptista, o la capella, construïdes a principis del segle XX, i d'especial interès artístic i cutural. El CIM connecta la història de la Malvasia, la varietat de raïm autòctona de Sitges, amb l'actualitat, amb un bar de vins, tastos i activitats d'enoturisme.  

Espai d'Interés Garraf Penedès

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos

Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.

Contacta

També et pot interessar
Comparteix aquesta experiència a les teves xarxes socials