L’experiència Tast de vins de malvasia envellides al port del CIM de Sitges és una activitat de tast de vins al Penedès recomanada per ENOTURISTA.
Malvasia i Aiguadolç: a love story és una de les activitats d'enoturisme del CIM de Sitges, l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital de Sitges. La vinya d'Aiguadolç és una de les poques finques on hi ha plantada la varietat identitària de Malvasia de Sitges. Els ceps es troben a 100 metres del mar, just davant del port d'Aiguadolç. En aquestes aigües s'ha submergit durant 11 mesos un vi jove de Malvasia de Sitges, Malvasia de Mar, que només es pot tastar en exclusiva en aquesta activitat al Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges.
És la primera criança submarina que es fa dins d’un port. Els organitzadors consideren que "la principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances". De l'envelliment sota l'aigua n'esperen augmentar la potència de la mineralitat pròpia dels vins del Massís del Garraf.
El vi ha envellit a pocs metres de la vinya on neix. És una parcel·la molt especial, llegada pel diplomàtic Manuel Llopis de Casades el 1935 a l'Hospital de Sant Joan de Sitges, perquè seguissin mantenint la varietat identitària de Sitges i la vinificació del raïm que va passejar el nom de Sitges arreu del món.
Aquests col·lectius tenen dret a preu reduït de 36 €:
Consulteu dates amb el celler
IDIOMES
Català, o castellà.
RESERVA PRÈVIA
Imprescindible
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?
En tren, des de Barcelona, uns 38 minuts.
Estació de Sants - Sitges (Línia R2 Sud de Rodalies Renfe), 32 minuts.
Des de l'Estació de Sitges al CIM, uns 5 minuts a peu.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 40 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 28 minuts.
Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 30 minuts.
Visita al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, amb bar de vins i vinyes urbanes, on fer enoturisme al Penedès. El CIM de Sitges és l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital. El museu es troba dins del complex modernista de l'Hospital de Sitges, dins de l'antic Corral de la Vila. El visitant gaudirà d'una experiència única, trepitjant una vinya urbana en ple cor de Sitges, visitar l'edifici principal de l'Hospital Sant Joan Baptista, o la capella, construïdes a principis del segle XX, i d'especial interès artístic i cutural. El CIM connecta la història de la Malvasia, la varietat de raïm autòctona de Sitges, amb l'actualitat, amb un bar de vins, tastos i activitats d'enoturisme.
Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.