Experiències

MALVASIA I AIGUADOLÇ

Tast de vins submergits sota el mar
Tast de vins Penedès

Preu: 40,00€ per adult

Reservar

Malvasia i Aiguadolç: a love story és una de les activitats d'enoturisme del Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges, l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital de Sitges. La vinya d'Aiguadolç és una de les poques finques on hi ha plantada la varietat identitària de Malvasia de Sitges. Els ceps es troben a 100 metres del mar, just davant del port d'Aiguadolç. En aquestes aigües s'ha submergit durant 11 mesos un vi jove de Malvasia de Sitges, Malvasia de Mar, que es podrà tastar en exclusiva en aquesta activitat al Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges. És la primera criança submarina que es fa dins d’un port. Els organitzadors consideren que "la principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que  li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances". De l'envelliment sota l'aigua n'esperen augmentar la potència de la mineralitat pròpia dels vins del Massís del Garraf. El vi ha envellit a pocs metres de la vinya on neix. És una parcel·la molt especial, llegada pel diplomàtic Manuel Llopis de Casades el 1935  a l'Hospital de Sant Joan de Sitges, perquè seguissin mantenint la varietat identitària de Sitges i la vinificació del raïm que va passejar el nom de Sitges arreu del món.

Què inclou?

  • Benvinguda al Centre d'Interpretació de la Malvasia.
  • Explicació històrica i actual de la varietat identitària de Sitges.
  • Tast del nou vi Malvasia de Mar, envellit 11 mesos al port
  • Tast de Blanc Subur 2022 i de Malvasia Dolça 2012 del celler de l'Hospital de Sitges.
  • Petit aperitiu

VISITA A PREU REDUÏT

  • Majors de 65 anys
  • Menors d'edat
  • Persones en atur (justificant amb document oficial)
  • 33% o + discapacitat (descompte per a dues persones)
  • Carnet Blau de Sitges 

 

 

Horaris

Divendres, 30 de juny, a les 19:00 h. 

Dissabte, 1 de juliol, a les 19:00 h. *

Divendres, 7 de juliol, a les 19:00 h.

Dissabte, 8 de juliol a las 19:00 h. 

Divendres, 14 de juliol, a las 19:00h   

IDIOMES

Totes les sessions es fan en català, excepte la marcada amb (*), que és en castellà

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible

Per telèfon al 672 68 24 81

Per correu electrònic a cim@malvasiadesitges.cat

Com arribar-hi?

Plaça de Joan Duran i Ferret - 08870 Sitges
Google Maps

Transport

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 40 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 28 minuts.

Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 30 minuts.

TRANSPORT PÚBLIC

En tren, des de Barcelona, uns 38 minuts.

Estació de Sants - Sitges (Línia R2 Sud de Rodalies Renfe), 32 minuts.

Des de l'Estació de Sitges al CIM, uns 5 minuts a peu.

Preu: 40,00€ per adult

Reservar

Centre d'Interpretació de la Malvasia

El museu del celler de l'Hospital de Sitges

El Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges és l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital. El museu es troba dins del complex modernista de l'Hospital de Sitges, dins de l'antic Corral de la Vila. El visitant gaudirà d'una experiència única, trepitjant una vinya urbana en ple cor de Sitges, visitar l'edifici principal de l'Hospital Sant Joan Baptista, o la capella, construïdes a principis del segle XX, i d'especial interès artístic i cutural. El CIM connecta la història de la Malvasia, la varietat de raïm autòctona de Sitges, amb l'actualitat, amb un bar de vins, tastos i activitats d'enoturisme.  

Espai d'Interés Garraf Penedès

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Contacta

Comparteix aquesta experiència a les teves xarxes socials