L'experiència Maridatge de vins de Finca Qualificada amb formatges a Jeon Leon és una activitat de vins i maridatge al Penedès, recomanada per ENOTURISTA.
Jean Leon és l'únic celler de Catalunya amb quatre vins de Finca Qualificada, el màxim reconeixement a un vi d'una sola parcel·la que atorga la Generalitat de Catalunya. Són el Vinya Gigi, el Vinya Palau, el Vinya Le Havre, i l'exclusiu Vinya La Scala. En aquesta experiència de tast de vins també s'inclou el vi blanc Xarel·lo Nativa, la varietat més arrelada al Penedès. L'activitat culmina amb un tast de cinc formatges artesans, un per a cada vi, on gaudir de l'ensamblatge entre vins i formatges. Els formatges estan afinats pel taller Xerigots de Vilafranca del Penedès.
La visita al celler Jean Leon us obre les portes a una història de novel·la, la de Jean Leon, un home fet a si mateix que volia elaborar els millors vins del món al Penedès pel seu restaurant de Hollywood, on tractava amb personalitats com James Dean, Marilyn Monroe, o Frank Sinatra, entre d'altres. L'experiència us porta pel jardí de varietats de raïm on entendreu la importància dels vins de finca, envoltats de boscos. També visitareu el celler de criança, amb una impressionant wine library, i una cava soterrània. I finalment degustareu els vins amb unes vistes impressionats al Penedès més ancestral: vinyes, boscos, i natura, amb un tast comentat per l'equip d'enoturisme de Jean Leon.
De dilluns a divendres, de 9:00 a 17:30 h.
Caps de setmana i festius, de 9:00 a 15:00 h.
Dimarts, tancat.
IDIOMES
Català, castellà i anglès
RESERVA PRÈVIA
Imprescindible.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme en transport públic al Penedès?
En tren i autobús, unes 2:00 hores.
Des de Barcelona-Sants agafar Renfe Rodalies R4.
Baixar a Sant Sadurní d'Anoia, i agafar bus en direccció a La Llacuna.
Baixar a Sant Pere de Riudebitlles i caminar uns 25 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 55 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 20 minuts.
Des de Sitges, uns 30 minuts.